Njemački političar pretjerao u slavlju: “Dobro da ga kapiten Eintrachta nije udario” (VIDEO)

Na veliko finale ih je došlo preko 20.000, a slavlje je nastavljeno na ulicama Frankfurta, ali se dogodila i jedna scena o kojoj svi pričaju. Glavni lik je gradonačelnik Frankfurta, Peter Feldmann. On je oduzeo trofej iz ruku kapitena Rodea i trenera Glasnera i htio prvi da ga pokaže navijačima s balkona

Fudbaleri Eintrachta u srijedu su u velikom finalu Lige Evrope pobijedili Glasgow Rangerse nakon penala i osvojili trofej.

Eintracht će tako iduće sezone igrati grupnu fazu Lige šampiona, iako su ove sezone Nijemci završili tek na 11. mjestu Bundeslige.

Kristijan Jakić i društvo imali su veliku podršku svojih navijača, svi se sjećaju gostovanja u Barceloni gdje su navijači iz Njemačke okupirali Camp Nou.

Na veliko finale ih je došlo preko 20.000, a slavlje je nastavljeno na ulicama Frankfurta, ali se dogodila i jedna scena o kojoj svi pričaju.

Glavni lik je gradonačelnik Frankfurta, Peter Feldmann. On je oduzeo pehar iz ruku kapitena Rodea i trenera Glasnera i htio prvi da ga pokaže navijačima s balkona.

Rode i Glasner su ga gledali u čudu, a poznati njemački političar je očito pretjerao u slavlju i htio je sebe da stavi u prvi plan.

“Sramotan potez. Pa dobro je da Rode nije udario gradonačelnika zbog ovog glupog ponašanja”, komentar je novinara njemačkog portala Sportilustrated.de, prenosi Dnevnik.hr.

Idi na VRH
error: Content is protected !!