Đukanoviću međunarodna nagrada za prijem izbjeglica sa Kosova tokom rata 1999. godine

Na ceremoniji uručenja nagrade ocijenjeno je da je Đukanović jedna od najistaknutijih političkih ličnosti na Balkanu, hrabar političar koji je, odupirući se nacionalističkim trendovima regiona, Crnu Goru učinio simbolom stabilnosti i bezbjednom zemljom za sve

Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću danas je u Prištini uručena međunarodna nagrada za ljudska prava internacionalnog koledža AAB “Za prijem i smještaj izbjeglica sa Kosova tokom rata 1999. godine i datom doprinosu unapređenju građanskih prava u Crnoj Gori”.

Na ceremoniji uručenja nagrade ocijenjeno je da je Đukanović jedna od najistaknutijih političkih ličnosti na Balkanu, hrabar političar koji je, odupirući se nacionalističkim trendovima regiona, Crnu Goru učinio simbolom stabilnosti i bezbjednom zemljom za sve.

Đukanović je, saopšteno je iz njegovog Kabineta, zahvalio na visokom priznanju koje je za njega podsticaj i obaveza za dalji rad na prosperitetu Crne Gore, jačanju dobrosusjedskih odnosa i životu u ujedinjenoj Evropi.

Koledž AAB je najveća institucija u nejavnom visokom obrazovanju u regionu i broji oko 22 hiljade studenata, među kojima ima studenata iz Crne Gore, i 1.000 profesora.

Među ranijim laureatima međunarodne nagrade u različitim kategorijama su i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, bivši PM Italije Masimo D’Alema, crnogorski i albanski književnici Jevrem Brković i Ismail Kadare, bivši ambasador OEBS-a Vilijam Voker, bivši portparol NATO-a Džejmi Šea i dr.

“Đukanović je tom prilikom održao veoma posjećeno predavanje studentima koledža na temu ‘Crna Gora kao faktor stabilnosti u regionu ZB’. Na predavanju su bili i brojni profesori na čelu sa rektorom Bujar Demjahom, koji mu je uručio ovu prestižnu nagradu”, saopšteno je iz Kabineta.

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!