CP: Nasljednici ološi, kukavica i bijednika pozivaju i prizivaju zlo, nesreću i užas

Upareni s beogradskim ratnim huškačima, koji posredstvom svih beogradskih medija svakodnevno raspiruju šovinističke strasti, kojima su mete Crnogorci, muslimani i katolici otpjevali su: “Ustala je Sparta srpska, neće ovo biti Turska; Milo lopove”“, piše u saopštenju CP-a. Ističu da su se demonstranti s prostom rečenicom “neće ovo biti Turska” jasno deklarisali kao zlikovačka falanga, koja samo čeka da sa Kalemegdana zasvira truba, pa da nasrnu na sve druge i drugačije

Zlokobno odjekuju Crnom Gorom poruke s jučerašnjega skupa koje su upriličili svetosavski šovinisti ispred Centra bezbjednosti u Pljevljima, ističe se u saopštenju Crnogorskog pokreta (CP).

Prema njihovim riječima, zaludu njihovi nalogodavci lažu da je razlog izbor Harisa Đurđevića, kojemu, da bi ga diskvalifikovali, tovare sve što on nije i što nije radio.

„Nasljednici ološi, kukavica i bijednika, koji su devedesetih godina prošloga vijeka, pod tenkovskom i artiljerijskom zaštitom beogradske vojske, palili, ubijali i pljačkali po Bosni i dubrovačkome području digli su glavu. Upareni s beogradskim ratnim huškačima, koji posredstvom svih beogradskih medija svakodnevno raspiruju šovinističke strasti, kojima su mete Crnogorci, muslimani i katolici otpjevali su: “Ustala je Sparta srpska, neće ovo biti Turska; Milo lopove”“, piše u saopštenju CP-a.

Ističu da su se demonstranti s prostom rečenicom “neće ovo biti Turska” jasno deklarisali kao zlikovačka falanga, koja samo čeka da sa Kalemegdana zasvira truba, pa da nasrnu na sve druge i drugačije.

„Zajednički pozivaju i prizivaju zlo, nesreću i užas, kakve smo gledali devedesetih godina prošloga vijeka po Bosni i Hrvatskoj. Brutalno ubijeni građani Srebrenice, samo zato što su muslimani, bjelodano očituju rezultate takve politike. Ali i upozoravaju da je zlo među nama, i da ima dovoljno zlikovaca koji ga prizivaju“, podvukli su u CP-u.

Među njima su, dodaju, i jučerašnji učesnici protesta u Pljevljima, prenosi Portal Analitika.

„Bilo bi opasno da se pređe preko ove zlokobne poruke upućene crnogorskoj javnosti iz Pljevalja. Zato pozivamo sve političke partije, institucije, NVO-e i pojedince da javno i masovno iskažemo protest, i ustanemo protiv zla koje se nadvilo iznad Crne Gore, prije nego nas ono uvede u nove nesreće i propast”, poručili su iz CP-a.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!