Aguerov kip izazvao veliku polemiku: Oglasila se i zvijezda Reala na kojeg statua više liči

Na društvenim mrežama došlo je do polemike jer statua, prema mišljenju mnogih, više liči na Kroosa nego Aguera, a i sam igrač Real Madrida uključio se u javnu raspravu odgovarajući na tweet Simona Stonea, sportskog novinara BBC-a, koji je u opisu fotografije kipa posvećenog Argentincu napisao: “Sergio je ovdje”

Manchester City je ispred stadiona podigao kip klupske legende Sergia Aguera (33) kako bi obilježio 10. godišnjicu njegovog pogotka koji im je donio titulu prvaka 2011. godine, ali umjesto lika Aguera, mnogi fudbalski fanovi vide veću sličnost sa zvijezdom Reala Tonijom Kroosom koji se i sam našalio po tom pitanju.

Kip, koji se nalazi na istočnoj strani stadiona Etihad, pridružuje se statuama drugih klupskih legendi kao što su Vincent Kompany i David Silva, a izradio ga je vajar Andy Scott.

Ipak, piše Klix.ba, na društvenim mrežama došlo je do polemike jer statua, prema mišljenju mnogih, više liči na Kroosa nego Aguera, a i sam igrač Real Madrida uključio se u javnu raspravu odgovarajući na tweet Simona Stonea, sportskog novinara BBC-a, koji je u opisu fotografije kipa posvećenog Argentincu napisao: “Sergio je ovdje”.

Krossov odgovor na ovaj tweet bio je urnebesan:

“Jeste li sigurni?”, napisao je sjajni veznjak i izazvao je oduševljenje i smijeh korisnika društvenih mreža.

Foto: Twitter

Idi na VRH

error: Content is protected !!