Vučić izgubio živce zbog pitanja novinarke iz Sarajeva, uslijedio izliv bijesa: “Izmišljate i obmanjujete narod…” (VIDEO)

“Problem je u tom što stalno izmišljate, što se ne možete držati činjenica vi u Sarajevu, morate nešto izmišljati”, nastavio je predsjednik Srbije. Dodao je da se u budućnosti neće spominjati ni neke druge zemlje kad Srbija bude podnosila predloge rezolucija, recimo o Jasenovcu, Kragujevcu, Kraljevu, Jajincima i drugima

Tokom obilaska privrednog sajma u Mostaru, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić oštro je odbrusio novinarki iz Sarajeva koja je tokom postavljanja pitanja o predlogu rezolucije o Srebrenici konstatovala da je Međunarodni sud u Hagu utvrdio da je Srbija kriva što nije spriječila genocid, prenosi Nova.rs.

“Nije tačno, nemojte izmišljati. Utvrđeno je da Srbija ni na koji način nije odgovorna za genocid, tek toliko da imate u vidu. Nemojte obmanjivati kao što obmanjujete narod u Sarajevu da sam nosio snajper i pucao u nekoga”, rekao joj je Vučić.

Nakon pokušaja novinarke da odgovori na njegovu izjavu, Vučić je viknuo da prestane da ga prekida.

“Problem je u tom što stalno izmišljate, što se ne možete držati činjenica vi u Sarajevu, morate nešto izmišljati”, nastavio je predsjednik Srbije.

Dodao je da se u budućnosti neće spominjati ni neke druge zemlje kad Srbija bude podnosila predloge rezolucija, recimo o Jasenovcu, Kragujevcu, Kraljevu, Jajincima i drugima, prenosi “Jutarnji list”.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je više Srba ubijeno u Sarajevu za vrijeme opsade, nego što ih je stradalo u Srebrenici.

“U Srebrenici je svakako počinjen užasan zločin. Nije bio nikakav problem da neko dođe i pokaže pijetet i žaljenje. Svi su odgovarali za to. Samo vas molim da ne izmišljate i ne spekulišete oko presuda koje nisu takve kakvim ih vi predstavljate”, rekao je Vučić.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!