Glavni odbor Bošnjačke stranke odlučio da ne bude dio nove Vlade

Aktuelni politiki trenutak nas opredjeljuje da ne treba da budemo član nove Vlade, što znači da ćemo budno posmatrati aktuelna dešavanja i na osnovu toga razmišljati u kakvom vidu ćemo sarađivati u narednom periodu sa izvršnom vlašću”, kazao je Suljo Mustafić na konferenciji za medije nakon Glavnog odbora BS

Foto: bscg.me

Glavni odbor Bošnjačke stranke danas je jednoglasno odlučio da ne prihvata poziv mandatara Zdravka Krivokapića o ulasku u novu vladu. 

Na sjednici Glavnog odbora BS-a odlučeno je da ne mogu biti dio vlade koju će činiti tri koalicije – Za budućnost Crne Gore, Mir je naša nacija i Crno na bijelo.

“Aktuelni politiki trenutak nas opredjeljuje da ne treba da budemo član nove Vlade, što znači da ćemo budno posmatrati aktuelna dešavanja i na osnovu toga razmišljati u kakvom vidu ćemo sarađivati u narednom periodu sa izvršnom vlašću”, kazao je Suljo Mustafić na konferenciji za medije nakon Glavnog odbora Bošnjačke stranke. 

“GO BS je svojom jedinstvenom odlukom, podržao opredjeljenje da BS ostane, kao i do sada, samosvojan i autentičan politički subjekat, predstavnik političkih interesa bošnjačkog naroda i drugih građana”, saopšteno je iz Bošnjačke stranke. 

Bošnjačka stranka ostaje privržena principima demokratije, vladavine prava i demokratskih reformi.

“Podržavaćemo sve procese koji su usmjereni evropskim integracijama, prozapadnom putu, snaženju institucija, unaprijeđenju položaja i statusa Bošnjaka, u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi”, poručuju iz BS nakon sastanka.

Ističu da će aktivno učestvovati u radu Skupštine.

“Bićemo partner svim demokratskim snagama, i iz vlasti i iz opozicije, koje imaju ove ciljeve i podržacemo sva zakonska rješenja u tom pravcu.

Zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika sa nekim članicama nove vlasti, oko važnih društvenih pitanja u Crnoj Gori, te odnosa prema manjinskim narodima, kako u nedavnoj prošlosti, tako i sadašnjih političkih programa, Glavni odbor Bošnjačke stranke je odlučio da BS u ovom političkom trenutku, ne treba biti članica buduće Vlade”, rekli su BS.

“Bošnjačka stranka će budno pratiti sva naredna dešavanja i podržavati sve pozitivne i reformske procese. Bićemo partneri u svim budućim projektima Vlade usmjernim društvenom i ekonomskom boljitku, kao i svim političkim snagama koje su okrenute dobrobiti građanske, multietničke i evropske Crne Gore”, saopšteno je, prenosi Portal Analitika.

Na sjednici je na prijedlog predsjednika Rafeta Husovića za novog potpredsjednika stranke izabran Jasmin Ćorović, kao i novi članovi GO. 

Sjednici Glavnog odbora, koji broji 90 članova, prethodilo je zasijedanje Predsjedništva radi detaljne analize aktuelnog političkog momenta u Crnoj Gori.

Husović je u četvrtak razgovarao sa Krivokapićem o mogućem participaranju BS u novoj vladi nakon čega je saopšti da će konačnu odluku donijeti GO partije na današnjoj sjednici.

Tom prilikom je saopštio da je Bošnjačka stranka (BS) spremna da sa svojim kadrovskim potencijalom participira na više mjesta u novoj Vladi, ako odluči da bude dio nove većine.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!