Petrovac: Sekretar škole uzeo plate zaposlenih i otpremninu za penzionisanu učiteljicu i nestao?

Afera u školi je izbila 1. maja, nakon što šest radnika nije dobilo plate. “Vijestima” su upućeni u dešavanja kazali da je riječ o malom kolektivu i da je brzo otkriveno da je sekretar škole uzeo zarade dijela zaposlenih. Neki od zaposlenih saopštili su da su bezuspješno pokušavali da ga telefonski kontaktiraju. Kazali su da sumnjaju da on nije mogao sam da obavi tu akciju, već da je imao pomagača u banci

Miodrag Šćepanović, direktor petrovačke Osnovne škole “Mirko Srzentić”, podnio je krivičnu prijavu budvanskoj policiji protiv sekretara te školske ustanove Gorana Ivanovića, zbog sumnje da je sa računa uzeo novac za plate šest zaposlenih i otpremninu za penzionisanu učiteljicu.

Šćepanović je kazao “Vijestima” da je utvrdio da je Ivanović falsifikovao izvode, nakon čega ga je suspendovao s posla, pokrenuo disciplinski postupak i podnio krivičnu prijavu policiji.

Afera u školi je izbila 1. maja, nakon što šest radnika nije dobilo plate.

“Vijestima” su upućeni u dešavanja kazali da je riječ o malom kolektivu i da je brzo otkriveno da je sekretar škole uzeo zarade dijela zaposlenih.

Ivanović je, prema istim informacijama, netragom nestao i isključio mobilni telefon.

Neki od zaposlenih saopštili su da su bezuspješno pokušavali da ga telefonski kontaktiraju.

Kazali su da sumnjaju da on nije mogao sam da obavi tu akciju, već da je imao pomagača u banci.

Jedan od sagovornika “Vijesti” tvrdi da je učiteljica koja se penzionisala u januaru prva primijetila da nešto nije u redu – svakog dana čekala je isplatu otpremine od 1.200 eura.

“Međutim, Ivanović joj je govorio da Ministarstvo prosvjete nije uplaćivalo novac. Kada je provjerila, rečeno joj je da je novac uplaćen još 30. marta i da je podignut sa računa”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Radnici koji nisu primili platu takođe su alarmirali tu obrazovnu ustanovu.

Direktor Šćepanović kazao je “Vijestima” da je primijetio da su izvodi koje je od Ivanovića dobijao na mejl lažni.

“On je suspendovan i podnio sam krivičnu prijavu. Predočili smo Ministarstvu prosvjete cijeli slučaj i oni su odobrili da se za šest radnika ponovo isplate zarade. Novac je obezbijeđen i to će biti izmireno. Na sve načine potrudićemo se da bude isplaćena i otpremnina”, rekao je Šćepanović.

Objasnio je da je Ivanović posao sekretara u školi “Mirko Srzentić” obavljao prethodne četiri i po godine.

“Ja sam direktor protekle dvije godine. Naredio sam da se izvrši kompletna revizija, kako bi se utvrdilo da li je i u ranijem periodu bilo malverzacija”, naglasio je Šćepanović.

“Vijestima” je u budvanskoj policiji rečeno da je istraga u toku i da zbog toga ne mogu saopštiti više detalja.

Foto: osmirkosrzentic.wordpress.com

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!