Američki Kongres odao počast Ćazimu i Luiju Suljoviću: Oni su pravi heroji i ponosni smo njih! (VIDEO)

“Mnogi Njujorčani u Kvinsu i drugim djelovima Njujorka i ja želimo da im se zahvalimo za hrabrost i požrtvovanje. Izuzetno smo ponosni na njih i nikada nećemo zaboraviti žrtvu koju su podnijeli da bi pomogli jednoj Njujorčanki”, rekla je kongresmenka Meng

Američki Kongres odao je počast Ćazimu (68) i Luiju Suljoviću (37), ocu i sinu koji su pomogli Korejki koju su tri muškarca napala ispred njihove picerije u Kvinsu, nanijevši im pritom povrede nožem.

Ćazim i Lui su odlikovani su za hrabrost i herojstvo.

Suljovići su državljani Crne Gore, rodom iz sela Krute između Utjehe i Ulcinja.

“Bez oklijevanja i razmišljanja su krenuli u akciju spasavanja, dovodeći sebe u opasnost”, kazala je kongresmenka Grejs Meng.

Ona je priredila specijalnu ceremoniju u njihovu čast.

“Oni su pravi heroji! Mnogi Njujorčani u Kvinsu i drugim djelovima Njujorka i ja želimo da im se zahvalimo za hrabrost i požrtvovanje. Izuzetno smo ponosni na njih i nikada nećemo zaboraviti žrtvu koju su podnijeli da bi pomogli jednoj Njujorčanki”, rekla je Meng.

Kako je saopštila policija, tri muškarca su oko 21 sat u subotu veče prišla šezdesetjednogodišnjoj ženi iz Koreje ispred picerije. Počinioci su je potom, navodno, gurnuli na zemlju, oduzeli joj torbu i izboli je.

Ćazim je vidio šta se dešava i tada su i otac i sin pritrčali u pomoć, prenijeli su mediji.

Oni su uspjeli da zadrže dvojicu osumnjičenih koji su kasnije uhapšeni. Međutim, obojica su zadobila ubodne rane na plućima.

Odmah nakon toga na sajtu GoFundMe za Suljoviće je organizovano prikupljanje novca kojim bi platili troškove liječenja Ćazima i Luija Suljovića, ali i plaćanje radnika u njihovoj piceriji koja je trenutno zatvorena.

Za njih je do sada upljaćeno više od 739.000 dolara.

Suljovići su zahvalili ljudima na donacijama, ističući da su počastvovani.

Njujorške novine i televizija izvijestile su da je pizza restoran “Louie’s” bio otvoren tokom pandemije, pružajući hranu radnicima obližnje bolnice Elmhurst, policijskoj stanici “NYPD 110th Precinct”, distribuirajući bezbroj paketa hrane onima kojima je potrebna pomoć, kao i nezaposlenim porodicama za vrijeme pandemije.

Idi na VRH
error: Content is protected !!