Nastavak humane misije Nikšićana: Poznati bokser Ratko Drašković donira bubreg Radmili Raičević

“Kada sam odlučio da tu želju realizujem otišao sam kod dr Andrije Vujovića, saopštio mu šta namjeravam da uradim i pitao ga kome je moj bubreg najpotrebniji. Rekao mi je da je to Radmila i tako je sve počelo. Jedina mi je želja da Rada ponovo počne normalno da živi, bez dijalize, i da joj se vrati osmijeh na lice”, kazao je Drašković. Kako je objasnio, Radmilina i njegova borba je počela još prije godinu i po, ali su pandemija i Covid 19 sve poremetili, tako da transplantacija nije još uvijek urađena

Nikšićani nastavljaju sa humanom misijom doniranja bubrega.

Nakon što su to uradile Tatjana Vukićević i Konstantina Vojinović, a Milan Bojičić se sprema za humani podvig, ovoga puta poznati bokser, ali i čovjek koji je prepoznat po humanitarnim akcijama, Ratko Drašković, odlučio je da četrdesetjednogodišnjoj sugrađanki Radmili Raičević, koju do skoro nije ni poznavao, donira bubreg.

Kako je kazao ideja da donira bubreg javila se prije šest godina.

“Kada sam odlučio da tu želju realizujem otišao sam kod dr Andrije Vujovića, saopštio mu šta namjeravam da uradim i pitao ga kome je moj bubreg najpotrebniji. Rekao mi je da je to Radmila i tako je sve počelo. Jedina mi je želja da Rada ponovo počne normalno da živi, bez dijalize, i da joj se vrati osmijeh na lice”, kazao je Drašković.

Kako je objasnio, Radmilina i njegova borba je počela još prije godinu i po, ali su pandemija i Covid 19 sve poremetili, tako da transplantacija nije još uvijek urađena.

“Uradili smo sve nalaze, tipizaciju i sve nam se poklapa. Vjerujem da će transplantacija biti urađena, da ćemo oboje dobro proći i da će Rada zaboraviti sve ružne i teške trenutke. Kada sam porodici rekao šta namjeravam u početku su bili zbunjeni, ali od tog momenta imam njihovu punu podršku”, kazao je Ratko.

Priznaje i da nije želio da se, kako reče, “diže pompa” i da mu je namjera bila da se priča o njegovom doniranju bubrega nigdje ne pojavljuje, ali kako je Radmili potreban novac za transplantaciju, morao je da pristane i da ime donora bude objavljeno.

Radmila ističe da je zahvaljujući Ratku dobila nadu da je povratak u život bez dijalize moguć.

“Nakon saznanja da Ratko želi da mi donira bubreg, i nakon rezultata tipizacije, moj život se promijenio. Probudila se nada i vjera da je novi život, bez dijalize, moguć. U početku nevjerica, zatim neki čudan osjećaj, a sada sreća i nada da me čeka novi život”, kazala je Radmila koja na dijalizu bubrega ide od 2018.godine.

Transplantacija će biti obavljena na klinici Acibadem u Turskoj, a kako troškovi operacije i liječenja premašuju platežne mogućnosti porodice, Radmila moli sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da doniraju novčana sredstva i tako ubrzaju transplantacionu proceduru, a njoj pomognu da se vrati normalnom načinu života, da uplate novac na njen žiro – račun.

Njoj je svaka novčana pomoć dobrodošla, a onu najvažniju, bubreg, dobiće od Ratka.

Novac se može uplatiti na žiro – račun:

Addiko bank A. D. 555000900332678870, kao i na devizni račun Addiko bank A.D. ME 25555000900332680713.

Svetlana Mandić (Vijesti)

Foto: Ratko Drašković i Radmila Raičević (Privatna arhiva/Vijesti)

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!