Jokić za Glas Amerike: Zadovoljni smo gdje smo, biće mnogo lakše sa Marijem i Porterom (VIDEO)

NBA liga polako ulazi u završnicu regularnog dela sezone, plej-of je blizu, a čini se da nikad više timova nije pretendovalo na titulu. Jedan od njih je i Denver – Nikole Jokića, koji je u specifičnoj situaciji zbog višemesečnog odsustva dvojice od trojice svojih najboljih igrača. Aktuelni MVP govorio je za Glas Amerike o dosadašnjem toku sezone iz ličnog i ugla Denver Nagetsa, očekivanjima u plej-ofu, MVP trci i Evropskom prvenstvu kasnije ove godine.

Prošle sezone Nikola Jokić je ušao u istoriju kao prvi srpski košarkaš koji je proglašen najkorisnijim igračem ligaškog dela NBA sezone. Ove godine igra još bolje, što potvrđuju kako tradicionalne tako i napredne statistike, ali i kako to Amerikanci kažu „očni test“ – ono što vidite kad gledate utakmicu. Američki komentatori najčešće opisuju Jokića kao dominantnog, nekog ko u potpunosti kontroliše tempo utakmice i dešavanja na parketu, ali i čini saigrače boljim. Uz sve to, Denver je trenutno u borbi da izbjegne takozvani “plej-in” na Zapadu – da se plasira do 6. mjesta, koje garantuje plej-of. Jokić vjeruje da Nagetsi treba da budu zadovoljni pozicijom, s obzirom na sve što se događalo tokom ove sezone.

„Neke utakmice koje je trebalo da pobijedimo smo izgubili, neke koje je trebalo da izgubimo smo pobijedili, tako da smo negdje, da kažem, gdje nam je mjesto, ali treba da budemo srećni i zadovoljni, pogotovo što nemamo neke glavne igrače, što su nam se povredili glavni igrači. Ne samo Džamal (Mari) i Majkl Porter i Pi Džej (Dožer), koga smo kasnije trejdovali, čak i Vlatko se povrijedio, koga smo koristili jedno vreme, i on se povredio, tako da zadovoljni smo gdje smo“, kaže Jokić za Glas Amerike. 

Idi na VRH
error: Content is protected !!