Marina Abramović: Napad na Ukrajinu je napad na sve nas i mora da se zaustavi (VIDEO)

“Rođena sam u Jugoslaviji, zemlji koja je stremila kulturama i zapada i istoka. Prethodnih godina radila sam u Ukrajini i upoznala njihove ljude, ponosne, jake i izvanredne. Osjećam potpunu solidarnost sa njima u ovim nemogućim danima. Napad na Ukrajinu je napad na sve nas. To je napad na čovječanstvo i mora da se zaustavi”, rekla je, vidno potresena

Multimedijalna umjetnica svjetskog glasa Marina Abramović obratila se na svom oficijelnom Instagram nalogu povodom situacije u Ukrajini.

“Rođena sam u Jugoslaviji, zemlji koja je stremila kulturama i zapada i istoka. Prethodnih godina radila sam u Ukrajini i upoznala njihove ljude, ponosne, jake i izvanredne. Osjećam potpunu solidarnost sa njima u ovim nemogućim danima. Napad na Ukrajinu je napad na sve nas. To je napad na čovječanstvo i mora da se zaustavi”, rekla je, vidno potresena.

Brojne javne ličnosti oglasile su se na ovu temu, od Anđeline Džpli do do Šona Pena  koji je neposredno prije prvog napada otišao u Ukrajinu kako bi mogao lično da doprinese ljudima u zemlji i ispriča, kako kaže, ”istinu o invaziji Rusije na ovu zemlju”.prenosi “Avaz”.

Idi na VRH
error: Content is protected !!