Haos na Kosovu: Upucan muškarac, bore mu se za život, povrijeđeno na desetine Srba (VIDEO)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je ranjena osoba 36-godišnji Srećko Sofronijević, kao i da je tokom prijepodneva na sjeveru Kosova povrijeđeno više desetina Srba. Kosovska policija od jutros na sjeveru Kosova sprovodi, kako tvrdi, akciju protiv krijumčarenja robe

Jedna muška osoba teško je ranjena u Zvečanu na sjeveru Kosova, životno je ugrožena i u toku je operacija u bolnci u Kosovskoj Mitrovici, potvrdio je za N1 dr Zlatan Elek, direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

U pitanju je prostrelna rana u predjelu leđa.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je ranjena osoba 36-godišnji Srećko Sofronijević, kao i da je tokom prijepodneva na sjeveru Kosova povrijeđeno više desetina Srba.

Petković je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao da se ljekari KBC Kosovska Mitrovica trenutno bore za život Sofronijevića.

„Ja sam se pred ulazak doktora u hiruršku salu čuo sa direktorom bolnice koji mi je rekao da je ranjen u predjelu grudnog koša i da prvo što će sada pokušati da urade jeste da mu izvade metak koji je zaglavljen u plućnom krilu“, rekao je Petković.

„To je dovelo divljaštvo Aljbina Kurtija, na desetine povrijeđenih Srba, upucan Srećko Sofronijević i izazivanje haosa na sjeveru Kosova i Metohije“, kazao je direktor Kancelarije za KiM.

Na društvenim mrežama se pojavio i snimak pucnjave u Zvečanu.

Kosovska policija od jutros na sjeveru Kosova sprovodi, kako tvrdi, akciju protiv krijumčarenja robe.

Tom prilikom došlo je do sukoba građana sa specijalnim jedinicama kosovske policije.

Policija je bacala šok bombe i suzavac da rastjera građane, a u Mitrovici je zapaljeno najmanje jedno službeno vozilo sa RKS tablicama, dok je na više civilnih vozila pričinjena materijalna šteta, prenosi N1.

Foto: Mitrovica danas (Twitter)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!