Papa Franjo: Odbacite iz života beskoristan prtljag

Vrhovni poglavar Rimokatoličke crkve je svoja razmišljanja o pravom smislu života podijelio sa vjernicima dok je služio novogodišnju misu u Bazilici svetog Petra

Foto: Printscreen

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo, savjetovao je ljudima da u 2018. godini “iz života odbace beskoristan prtljag, izbjegavajući banalnost konzumerizma i prazna naklapanja”.

Vrhovni poglavar Rimokatoličke crkve je svoja razmišljanja o pravom smislu života podijelio sa vjernicima dok je služio novogodišnju misu u Bazilici svetog Petra, prenosi AP.

Njegov recept da se dosegne srž života uključuje i da se dnevno izdvoji trenutak tišine kako bi se vjernici približili Bogu, piše Tanjug, prenose “Vijesti”.

Na taj način, rekao je papa, “ne dozvoljavamo da nam slobodu nagrize banalnost konzumerizma, buka reklama, bujica praznih riječi i svemoćni talasi praznog naklapanja i zaglušujuće dreke”.

Papa Franjo je preporučio vjernicima da ostave iza sebe “beskoristan prtljag svake vrste kako bi otkrili ono što zaista vrijedi i krenuli iz početka”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!