Đeljošaj i Đeka: Spajić nam je nudio ulazak u Vladu, rekao je da URA ne treba da bude dio većine

“Vi ste htjeli URU da izbacite iz Vlade, a da umjesto te stranke, kao puku zamjenu, samo zbog podrške u parlamentu, imate manjine. I ovaj potez je pokazao da ste politički prevaranti, i da baš ništa ne znate o politici. Još jednom, goodbue Krivokapiću”, zaključuju Đeljošaj i Đeka

Lideri Albanske alternative i Demokratske partije, Nik Đeljošaj i Fatmir Đeka, saopštili su da im je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić nudio ulazak u Vladu, a da im je rekao da GP URA ne treba da bude dio većine jer se nijesu pokazali lojalnim premijeru Krivokapiću.

Đeljošaj i Đeka su reagovali na navode premijera Krivokapića da nije tražio zamjenu za GP URA.

“Poštujući funkciju premijera, tačnije odlazećeg premijera, postalo je zaista degutantno demantovati, koliko on u ovom kratkom vremenu može izgovoriti netačnih rečenica”, piše u zajedničkom saopštenji Đeljošaja i Đeke.

Fatmir Đeka (Foto: Skupština Crne Gore)

Oni su rekli da su nakon dešavanja na Cetinju 5. septembra pozvani na sastanak u Vladu Crne Gore, gdje su ih dočekali ministri Milojko Spajić i Jelena Borovinić Bojović.

Kazali su da su, ulazeći na sastanak, sreli ambasadorku jedne evropske države, koja može potvrditi njihovo prisustvo sastanku u Vladi.

“Milojko Spajić nam je nudio ulazak u Vladu, govorio o ministarstvima, brdima i dolinama, kako će DF da potpiše neki sporazum, kako tu novu vladu podržavaju Amerikanci pa do vanzemaljaca!? Na upit Fatmira Đeke šta je sa URA-om, ministar Spajić je odgovorio da oni ne treba da budu više dio većine jer se nijesu pokazali lojalnim premijeru Krivokapiću”, piše u saopštenju.

Ističu da je premijer po ko zna koji put, govorio neistinu.

“Vi ste htjeli URU da izbacite iz Vlade, a da umjesto te stranke, kao puku zamjenu, samo zbog podrške u parlamentu, imate manjine. I ovaj potez je pokazao da ste politički prevaranti, i da baš ništa ne znate o politici. Još jednom, goodbue Krivokapiću”, zaključuju Đeljošaj i Đeka, prenosi rtcg.me.

Glavna fotografija: Nik Đeljošaj (Printscreen)

Idi na VRH

error: Content is protected !!