Nacionalizam i poziv na sukobe DF-a i SPC: “Ako dođu Rožajci bar ćemo imati s kim da se obračunamo” (VIDEO)

Prema informacijama portala Standard, jučerašnju organizaciju okupljanja građana preuzeo je upravo Crkveni odbor Berana slanjem sms poruka građanima da se okupe ispred opštine u 21 sat

Foto: Printscreen

Tokom sinoćnjeg protesta u Beranama, grupa protestanata je blokirala magistralni put Berane – Bijelo Polje.

Organizator protesta, Mladen Premović, član DF-a i Crkvenog odbora SPC u Beranama, održao je govor koji pokazuje suštinu ideologije koja stoji iza aktuelne političko – bezbjednosne krize u Crnoj Gori.

Govornik kojem su prisutni skandirali sa “Mlađo” okupljenima je rekao:

“Imamo neku informaciju da je rožajska krenula interventna, ja sam zamolio lično Marjana (rukovodioca beranske policije) da ih spriječi u dolasku, jer ako dođu onda ćemo bar imat sa kim da se obračunamo”.

Ovo je naišlo na ovacije mase, očigledno željne i spremne za poseban obračun sa Rožajcima, uz komentare: “Bujrum”.

Prema informacijama portala Standard, jučerašnju organizaciju okupljanja građana preuzeo je upravo Crkveni odbor Berana slanjem sms poruka građanima da se okupe ispred opštine u 21 sat.

“Svima je jasno šta stoji iza konstatacije da će, ako dođu Rožajci, imati sa kim da se obračunaju i zaključuju da sada, zapravo, nemaju sa kim da se obračunaju iako je beranska policija ispred njih.
Izgleda da nakon aveti prošlosti ista ideologija nije ni za pedalj popustila.
Željno isčekuju sukob sa rožajskom policijom.
Zna se i zašto.
Jedino još ne znaju manjinski narodi koji beskrajno žive u bratstvu i jedinstvu. Ne sjećajući se ni limske doline, Plava i Gusinja, ni Bukovice, a i Štrpce polako zaboravljaju.
Sjetite se prijetnji jednog od vođa opozicije u Crnoj Gori posebno upućenoj Bošnjacima.
Mrak je i sinoć bio simbol ideologije mržnje koja se opet nanovo vraća ovim prostorima”, napisao je na svom FB profilu jedan od stanovnika sjevera Crne Gore.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!