Nakon predložene optužnice Tači postavio grb OVK na Facebook

Haško tužilaštvo podnijelo je na razmatranje Specijalizovanim većima Kosova optužnicu u deset tačaka kojima se Hašim Tači, Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno odvođenje lica, progon i mučenje

Dan pošto je Specijalizovano tužilaštvo u Hagu predložilo optužnicu ratne zločine protiv njega, kosovski predsjednik Hašim Tači je na Facebooku postavio grb Oslobodilačke vojske Kosova.

Haško tužilaštvo podnijelo je na razmatranje Specijalizovanim većima Kosova optužnicu u deset tačaka kojima se Hašim Tači, Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno odvođenje lica, progon i mučenje.

Drugih reakcija Tačija ili ili njegovog kabineta do sada nije bilo, prenosi N1.

S druge strane, lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji juče je ocijenio da je optužba protiv njega “politička” i “neistinita” i rekao da ne stoje navodi u optužnici da su Tači i on pokušali da blokiraju rad Specijalnog suda.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!