Tuga: Preminuo pjevač Parnog valjka, Aki Rahimovski

“Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, zauvijek zaspao Aki Rahimovski”, piše u objavi benda, uz stihove pjesme “Za malo nježnosti”

Umro je pjevač Parnog valjka, Aki Rahimovski, objavljeno je u subotu na Facebook stranici benda.

Pozlilo mu je jutros i završio je u bolnici u Novom Mestu, prenosi N1.

“Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, zauvijek zaspao Aki Rahimovski”, stoji u objavi, uz stihove pjesme “Za malo nježnosti”.

“Za malo nježnosti na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati”, stihovi su pjesme.

Rahimovski se rodio u Nišu 1955. godine. Kao tinejdžer je bio član nekoliko sastava, a 1975. s gitaristom i kompozitorom Huseinom Hasanefendićem – Husom, Juricom Pađenom, i u saradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom, osnivaju Parni valjak.

“Svojom upešatljivom pojavom na sceni odmah je privukao Husovu pađnju. Prihvatio je njegov poziv i doselio se u Zagreb”, piše na stranicama benda, kao opis simbioze koja je utemeljila bend, “ispisavši jednu od najljepših muzičkih priča”.

U 30-godišnjoj karijeri Parni valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, pet uživo albuma, četiri kompilacij i dva koncertna DVD-a. Među njima je i jedan od najprodavanijih hrvatskih albuma svih vremena i najprodavaniji album snimljen uživo – “Bez struje: Live in ZeKaeM”. Aki je 2007. godine izdao i solo album “U vremenu izgubljenih”, a 2008. godine u Umagu održao koncert s prijateljima – “Aki pjeva najljepše ljubavne pjesme”.

Među brojnim pjesmama koje je zauvijek obilježio svojom interpretacijom su “Ljubavna”, “Neda”, “Prokleta nedjelja”, “Lutka za bal”, “Kao ti”, “Uhvati ritam”, “Ugasi me”, “Jesen u meni”, “Sve još miriše na nju”, “Zastave”, “Zagreb ima isti pozivni”, “Moja je pjesma lagana”, “Stranica dnevnika”, “Pusti nek traje”…

Aki Rahimovski rođen je 5. juna 1955. godine u Nišu i odrastao je u Skopju, a kako mu je otac bio profesor muzike, sa sedam godina je krenuo u muzilku školu, a svirao je klavir.

Posljednjih godina živio je u Novom Mestu.

Foto: Facebook

Idi na VRH
error: Content is protected !!