Novak Đoković podijelio sliku sa terena: Želim da se takmičim na Australijan openu

“Zahvalan sam što je sudija donio presudu da mi se vrati viza za boravak u Australiji. Uprkos svemu što se dešavalo u protekloj nedjelji, želim da ostanem i takmičim se na Australijan openu. Ostajem koncentrisan na tenis. Putovao sam ovdje da bih učestvovao na jednom od najbitnijih turnira u istoriji i defitivno mom najuspješnijem. Trenutno toliko mogu da napišem i, naravno, jedno ogromno hvala svima širom svijeta koji su mi pružali podršku i snagu i ohrabrivali me da ostanem priseban i jak”, poručio je Novak na Instagramu

Novak Đoković je danas trenirao u Australiji i okačio je na Instagramu sliku sa terena “Rod Lejver” arene nakon što je jutros sud odlučio da ga pusti iz pritvora.

Najbolji teniser svijeta poručio je da želi da se takmiči na Australijan openu, da ostaje koncentrisan na tenis, a zahvalio se na porukama podrške.

“Zahvalan sam što je sudija donio presudu da mi se vrati viza za boravak u Australiji. Uprkos svemu što se dešavalo u protekloj nedjelji, želim da ostanem i takmičim se na Australijan openu. Ostajem koncentrisan na tenis. Putovao sam ovdje da bih učestvovao na jednom od najbitnijih turnira u istoriji i defitivno mom najuspješnijem. Trenutno toliko mogu da napišem i, naravno, jedno ogromno hvala svima širom svijeta koji su mi pružali podršku i snagu i ohrabrivali me da ostanem priseban i jak”, poručio je Novak na Instagramu.

Sud u Melburnu naložio je jutros da se Novak Đoković pusti iz pritvora, u kojem je boravio od prethodne srijede.

Đoković je prošlog utorka krenuo u Australiju, ali je po dolasku na aerodrom, u srijedu, zaustavljen i viza mu je poništena.

Đokovićevi advokati su uložili žalbu na to, a nakon današnjeg suđenja, sudija Entoni Keli je u odluci naveo da je bilo puno nelogičnosti u odluci granične policije, prenose “Vijesti”.

Potom se čekala odluka ministra za imigracije Aleksa Houka. On danas u predviđenom roku nije donio odluku o deportaciji, što znači da je Đoković slobodan.

Đoković će danas biti slobodan, ali mu deportacija prijeti u danima koji dolaze. Ministar i dalje ima pravo da donese tu odluku, što je i potvrđeno iz njegovog kabineta.

“Nakon odluke Federalnog okružnog i porodičnog suda na proceduralnim osnovama, ostaje u diskrecionom pravu ministra za imigraciju Houka da razmotri ukidanje vize gospodinu Đokoviću pod njegovim ličnim ovlašćenjem da otkaže vize u skladu sa članom 133C(3) Zakona o migracijama. Ministar trenutno razmatra ovo pitanje i proces je u toku”, saopštio je njegov kabinet.

Australijan open počinje 17. januara, Đoković je u Melburnu bio najbolji devet puta.

Foto: Instagram

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!