BANA dodijelila plaketu nastavnici Senadi Đečević za doprinos u radu u prosvjeti

“Ključ nastavnice Đešević jeste kako sačuvati mladost i usmjeriti ih da kroz život koračaju samostalno svijetom koji je pun iskušenja. Prepoznata je njena briga da kao nastavnica, vaspitačica, ali i kao majka – roditelj drugoj djeci misli što i svojoj, što je prepoznalo i zaslužno je nagradilo plaketom rukovodstvo Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije”, piše u saopštenju

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) dodijelila je plaketu Senadi Đešević, nastavnici iz JU SMŠ “Bećo Bašić” iz Plava, za, kako je saopšteno, veliki doprinos u radu u prosvjeti, obrazovanju mladih i promovisanju kulturnih vrijednosti.

Plaketu su, u Njujorku, Đešević uručili predsjednik BANA Muharem Purišić i portparol, dr Mersim Ziljkić.

“Dugogodišnji pregalački rad nastavnice Senade Đešević sa učenicima, kao i vannastavno djelovanje na polju promovisanja kulture i usmjeravanju mladih, ostavio je dubok trag kod roditelja i u javnosti, dobro je praćen u Plavu i državi, kao i van nje, ističemo i u bošnjačkoj dijaspori, što potvrđuje narodnu krilaticu da se „dobar glas daleko čuje“. Nastavnica Đešević je u dvije i po decenije rada sa mladima u prosvjeti i van nje, uz tešku ekonomsku krizu, čak sa minimalnim sredstvima koja su najčešće odvajali iz svog džepa, pokazala da se uz veliku želju, volju, odricanje sopstvenog, slobodnog vremena, ali i velike organizacione sposobnosti, može postići jako mnogo, i to sve za bolju budućnost mladih ovog kraja ispod Prokletija, na obali Plavskog jezera, koji trebaju da budu budućnost ovog kraja i države, da uspješno i bez predrasuda budu vođeni. Ključ nastavnice Đešević jeste kako sačuvati mladost i usmjeriti ih da kroz život koračaju samostalno svijetom koji je pun iskušenja. Prepoznata je njena briga da kao nastavnica, vaspitačica, ali i kao majka – roditelj drugoj djeci misli što i svojoj, što je prepoznalo i zaslužno je nagradilo plaketom rukovodstvo Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije”, piše u saopštenju.

Dodaje se da prosvjetni radnici, kao i djelatnici u kulturi, u nastavnici Đešević imaju odličan primjer kako raditi, unaprijediti i održati zdravog pojedinca, porodicu, školstvo, grad, ali i cjelokupno društvo u državi, koje mora biti oslonjeno na uspješnoj mladosti.

“Sve mimo toga je ćorsokak. Đešević se srdačno zahvalila Bošnjačko-američkoj nacionalnoj asocijaciji na plaketi, iako rukovodstvo i članovi ove asocijacije žive i djeluju u SAD, ili u tuđini, kako bi kod nas rekli, a koji su prepoznali njen rad sa mladima u zavičaju, kao i na drugim poljima djelovanja”, dodaje se u saopštenju.

Senada Đešević je diplomirala srpski jezik i jugoslovensku književnost 1992. na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Nastavnica je crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti u JU SMŠ “Bećo Bašić” u Plavu.

Snimila je kratkometražni film „Mi djeca sa stanice Zoo“ (2018) za koji je dobitnica Pohvale Ministarstva prosvjete Crne Gore.

Autor je brojnih priča, a objavila je jednu knjigu. Njeno ime se pojavljuje na brojnim knjigama ka recenzent i priređivač.

Takođe je dobitnica brojnih domaćih i internacionalnih nagrada, među kojima “Global teacher award“, nagrada za jednog od najboljih nastavnika svijeta, organizatori su iz Nju Delhija, Indija (2019), i Ambasador Foremost Foundation (World Class Educational NPO), jedne od najvećih nevladinih fondacija iz obrazovanja, Pakistan, 2019.

Idi na VRH

error: Content is protected !!