Vedrana Rudan o Milanovićevim izjavama: Čovjek je teško bolestan i problem proizlazi iz toga što nije u bolnici

“Građani Hrvatske nemaju sreće na izborima. Milanović je dvorska luda na dvoru bez kralja. Bojim se da će na idućim izborima za predsjednika države pobijediti lobotomirani majmun”, izjavila je ranije Rudan

Izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića o Srebrenici i ubistvu porodice Zec sablaznio je najveći dio hrvatske javnosti. Brojni politički i društveni akteri osudili su Milanovićevo relativiziranje genocida u Srebrenici i svođenje mučne likvidacije porodice Zec na odštetu.

Predsjednikove izjave komentarisala je i književnica Vedrana Rudan.

“Iskreno, iz dna duše, mislim da je Zoran Milanović osoba koja bi trebala biti u ustanovi. Čovjek je teško bolestan i problem proizlazi iz toga što nije u bolnici”, rekla je Vedrana Rudan o Milanoviću za N1.

Zoran Milanović (Foto: Printscreen)

Ovo nije prvi put da se javno propituje mentalno zdravlje predsjednika. Ranije su to činili viđeniji HDZ-ovci poput Vladimira Šeksa, Marija Banožića, Gordana Jandrokovića…

Inače, Vedrana Rudan često u svojim javnim istupima komentariše rad predsjednika. Tako je nedavno u intervjuu za “Kurir” izjavila kako je Milanović ne iritira, već da je iritiraju oni koji su za njega glasali na izborima piše “Jutarnji”.

“On je bio predsjednik Vlade, dobro smo ga upoznali. Nesposobna lijenčina. Kako je bilo uopšte moguće da toliki građani glasaju za čovjeka koji je, dok je bio na vlasti, vrijeme provodio jedući, pijući i lupetajući gluposti? Kao predsjednik nastavio je u istom ritmu, samo žešće. Građani Hrvatske nemaju sreće na izborima. Milanović je dvorska luda na dvoru bez kralja. Bojim se da će na idućim izborima za predsjednika države pobijediti lobotomirani majmun”, izjavila je tada Rudan, prenosi “Avaz”.

Glavna fotografija Vedrana Rudan (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!