Rasvijetljena pljačka i ubistvo u Nikšiću: Sedam osoba pod istragom za razbojništvo u kojem je stradao Ljubiša Mrdak

Iza rešetaka su Stojan Albijanić iz Bileće i Petar Zolak iz Laktaša, koje je prošle sedmice pritvorio sud u Banjaluci. U Crnoj Gori su pritvoreni Mitar Knežević iz Nikšića i Stefan Regojević iz Budve, koji je rodom iz Banjaluke. Potjernice će biti raspisane za M. N., S. S. i D. B. svi iz Banjaluke

Crnogorska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv sedam osoba, od čega su petorica državljani BiH, zbog pljačke 423.000 eura iz pošte u Nikšiću i ubistva zaštitara Ljubiše Mrdaka.

Od toga četvorica razbojnika se nalaze iz rešetaka, dok su trojica u bjekstvu i za njima će biti raspisana Interpol potjernica. Iza rešetaka su Stojan Albijanić iz Bileće i Petar Zolak iz Laktaša, koje je prošle sedmice pritvorio sud u Banjaluci. U Crnoj Gori su pritvoreni Mitar Knežević iz Nikšića i Stefan Regojević iz Budve, koji je rodom iz Banjaluke. Potjernice će biti raspisane za M. N., S. S. i D. B. svi iz Banjaluke.

Pošta u Nikšiću ispred koje je ubijen Mrdak i opljačkan novac (Foto: Printscreen)

IZVRSNA SARADNJA

Viši tužilac Maja Jovanić na konferenciji za medije u Upravi policije Crne Gore saopštila je da se svim osumnjičenima na teret stavlja razbojništvo sa smrtnim ishodom u saizvršilaštvu.

“Rezultati na rasvjetljavanju ovog teškog krivičnog djela postignuti su zahvaljujući izvrsnoj saradnji sa kolegama iz BiH”, rekla je Jovanić.

“Avaz” nezvanično saznaje da su najveći posao na identifikovanju razbojnika odradili operativci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

Crnogorski mediji prenose da je Radovan Radulović iz CB Niškić objasnio da je tokom pljačke jedan projektil pogodio Mrdaka. Rekao je da je u rasvjetljavanju ovog slučaja pretresano i provjereno na desetine stanova u Crnoj Gori i desetine u BiH. U cilju identifikacije osumnjičenih izuzet je nadzor sa 250 kamera i preduzete su brojne druge mjere i radnje.

Na konferenciji za medije je pojašnjeno da je grupa od jula pripremala razbojništvo, ali u cilju istrage nisu željeli da otkriju ko je od razbojnika povukao oroz i ubio Mrdaka.

KUNDACIMA IH UDARALI PO GLAVI I TIJELU

Krvavo razbojništvo u Nikšiću izvršeno je 20. oktobra ove godine kada su razbojnici, naoružani automatskim puškama, napali vozilo i radnike ”Security gard Montenegro” koji su obezbjeđivali transport novca. Razbojnici su novčanu pošiljku čekali u vozilu Nissan Qashqai na parkingu iza Pošte i kada je novac stigao biber sprejom su poprskali dva člana obezbjeđenja i kundacima ih udarali po glavi i tijelu. Mrdak se suprotstavio razbojnicima i jedan od njih mu je iz blizine pucao u grudi.

Mrdak je ubrzo prevezen u bolnicu, gdje je, nažalost, podlegao.

Razbojnici su pobjegli i u mjestu Grebice zapalili Nissan za koji je utvrđeno da je 8. septembra ukraden u Šantićevoj ulici u Derventi. Upravo je to vozilo bilo ključno za otkrivanje svih počinilaca.

Glavna fotografija: Ljubiša Mrdak (Foto: Privatna arhiva)

Idi na VRH
error: Content is protected !!