Đukanović u četvrtak Abazoviću daje mandat za sastav manjinske Vlade: Lider URE novi premijer?

U političkim kuloarima se govori da, ako se sve ovo obavi u četvrtak, već do kraja mjeseca treba očekivati sjednicu Skupštine Crne Gore, na kojoj će biti izabrana 43, ovoga puta, manjinska vlada Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović najvjerovatnije će u četvrtak dati mandat za sastav manjinske vlade Dritanu Abazoviću, lideru GP URA i koalicije Crno na bijelo, piše “Dan”, pozivajući se na više pouzdanih izvora.

Đukanović će, kako ovaj medij nezvanično saznaje, u četvrtak obaviti i konsultacije sa predstavnicima klubova poslanika u Skupštini Crne Gore, a nakon te formalnosti mandat će ponuditi jedinom koji u ovom trenutku može obezbijediti većinu od najmanje 41 poslanika, a to je, kako navodi “Dan”, lider Građanskog pokreta URA.

Konsultacije će, najvjerovatnije, biti obavljene u Vili Gorica u Podgorici.

Foto: Printscreen

U političkim kuloarima se govori da, ako se sve ovo obavi u četvrtak, već do kraja mjeseca treba očekivati sjednicu Skupštine Crne Gore, na kojoj će biti izabrana 43, ovoga puta, manjinska vlada Crne Gore.

Đukanović je prije dva dana rekao da je njegova Demokratska partija socijalista spremna da glasa za manjinsku vladu, jer je i to bolje rješenje od katastrofalne situacije u kojoj se Crna Gora nalazi na čelu sa dosadašnjom Vladom.

On je rekao da manjinsku vladu smatra najlošijom alternativom aktuelnoj, ali, kako je naveo, u ovom trenutku ne postoji spremnost jednog broja parlamentarnih subjekata da podrže druga rješenja za izlazak iz krize, prenosi beraneonline.me.

Đukanović smatra da bi manjinska vlada trebalo da traje godinu, i da je veoma važno utvrditi prioritete kojim će se baviti u tom periodu.

„Spremni smo da pružimo podršku manjinskoj vladi – dakle koalicijama koje su građanskog karaktera, koje žele da pomognu Crnoj Gori da ide ka Evropi. Spremni smo da podržimo tu vladu i u njoj nećemo učestvovati“, istakao je lider DPS-a.

Podsjetimo, tri dana posle pada Vlade premijera Zdravka Krivokapića, u Crnoj Gori je smijenjen i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić iz redova Demokrata.

Bečić je smijenjen sinoć glasovima opozicije, predvođene Đukanovićevim DPS-om, i koalicije „Crno na bijelo“, na čelu sa UROM Dritana Abazovića koja je bila dio vladajuće većine.

Za njegovu smjenu glasala su 43 od 81 poslanika, a protiv ih je bilo 36. Aleksa Bečić se nije izjasnio.

Glavna fotografija: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!