Mrdak probao da spriječi pljačku pa ubijen, pljačkaši imali na sebi duže kabanice i kapaljuče

Ljubiša Mrdak, radnik firme Security Gard Montenegro, pokušao je da spriječi pljačku, a kako su očevici kazali, kada je ispred Pošte stalo vozilo za transport novca iz džipa bosanskih registarskih oznaka izašla su trojica maskiranih, naoružanih razbojnika, koji su brzo prišli radnicima obezbjeđenja, poprskali ih biber sprejom i počeli ih udarati kundacima

Ispred nove Pošte u Nikšiću jutros oko devet časova došlo je do oružane pljačke u kojoj je teško ranjen Ljubiša Mrdak, radnik obezbjeđenja, koji je kasnije podlegao povredama, pišu “Vijesti”.

Ljubiša Mrdak, radnik firme Security Gard Montenegro, pokušao je da spriječi pljačku, a kako su očevici kazali, kada je ispred Pošte stalo vozilo za transport novca iz džipa bosanskih registarskih oznaka izašla su trojica maskiranih, naoružanih razbojnika, koji su brzo prišli radnicima obezbjeđenja, poprskali ih biber sprejom i počeli ih udarati kundacima.

Ispred Pošte nakon pljačke i ranjavanja Mrdaka (Foto: Printscreen/Foto: Vijesti video)

Navodno su dvojica radnika obezbjeđenja pala, a Mrdak se uhvatio u koštac sa jednim od napadača koji je, navodno, iz neposredne blizine pucao i pogodio Mrdaka u grudi.

Za to vrijeme, druga dvojica pljačkaša su džakove sa novcem ubacivali u džip kojim su došli. Prema izjavama očevidaca, pljačkaši su imali na sebi duže kabanice i kapaljuče.

Zapaljeni automobil pljačkaša policija je pronašla na sporednom putu u mjestu Poklonci, ispod regionalnog puta (zaobilaznica) koji od Nikšića vodi do Šavnika i Plužina.

Na licu mjesta je pronađeno više čaura.

Na terenu su i pirpadnici Forenzičkog centra.

“Pacijent je primljen sa prostrelnom ranom grudnog koša. Zabilježeno je veliko prisustvo vazduha i krvi u grudnom košu. Nakon obrade pacijenata i uspostavljanja vitalnih parametara pacijent je kolima bolnice upucen u KCCG”, kazao je direktor nikšićke bolnice dr Marko Mitrović.

Nikšić je blokiran, policija je mjestu događaja.

Iz Uprave policije saopšteno je da se za izvršiocima razbojništva traga.

Oni su kazali i da je o ovome obavješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu.

“Jutros oko 8:50 časova ispred prostorija Pošte Crne Gore u Ulici Jola Piletića u Nikšiću došlo je do razbojništva kojom prilikom su izvršioci upotrijebili vatreno oružje usled čega je radnik obezbjeđenja zadobio teške tjelesne povrede. Policija intenzivno traga za izvršiocima razbojništva koji su jutros naoružani izvršili ovo krivično djelo i otuđili za sada neutvrđenu količinu novca. Povrijeđeni radnik obezbjeđenja je hospitalizovan u Medicinskom centru u Nikšiću. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvo u Podgorici a na licu mjesta se vrši uviđaj. Brzim i efikasnim radom policije u mjestu Grebice pronađeno je zapaljeno vozilo za koje je sumnja da je korišćeno u izvršenju ovog krivičnog djela”, navodi se u saopštenju UP.

Glavna fotografija: Ljubiša Mrdak (Foto: Facebook)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!