Šta je Bato Carević juče rekao na saslušanju na Cetinju

“Neću nikome isplatiti ni cent, adresa za one koji hoće da tuže zbog oštećenja automobila je država Crna Gora”, bio je izričit Carević

Do stava prvog čovjeka opštine Budva o slupanim automobilima koje je uništila mehanizacija koja je u njegovom vlasništvu, portal Luča je došao u telefonskom razgovoru sa Carevićem. Pozvali smo ga i pitali kako da riješimo problem našeg automobila, kojeg je Carevićev bager „potkačio“ u prolazu i prilično ga oštetio.

“Neću nikome isplatiti ni cent, adresa za one koji hoće da tuže zbog oštećenja automobila je država Crna Gora”, bio je izričit Carević.

„Za vaše zahtjeve, obratite se državi i policajcu Petru Kneževiću” koji je, tvrdi, „rukovodio akcijom“ uklanjanja automobila.

Na naše pitanje kako je Knežević mogao biti u isto vrijeme na dva mjesta, budući da je rukovodio i helikoptersko – padobrnskom akcijom dostavljanja popa Joanikija Mićovića i patrijarha Crkve Srbije Porfirija u Cetinjski manastir, Carević je tvrdio da je to jedina istina.

No, problem nastaje kada Carevića pitate ima li pismeni dokaz za tu tvrdnju, papir koji je potpisao sa državom o ustupanju mehanizacije.

“Nemam, to je bilo na riječ”, rekao nam je Carević pominjući patriotske razloge i interes države. Na pitanje „koje države“, kazao je da je Crna Gora njegova jedina domovina.

Na takav odgovor uzvratili smo mu zaključkom da se nećemo obratiti Petru Kneževiću jer je on svojim činom predvođenja akcije sa dugim cijevima najbolje pokazao šta misli o Crnogorcima i kako bi se sa nama obračunao.

Pitali smo Carevića zašto je onda izjavio da „nije ponosan na svoju ulogu“ u akciji na Cetinju, on je pojasnio da to nije kazao iz žala zbog onoga što se dešavalo njegovim političkim protivnicima, nego zato „što se uopšte u Crnoj Gori dešavaju ovakve stvari“.

Budući da je razgovor vođen dan prije njegovog pojavljivanja na cetinjskom sudu, rekao nam je da će sve ovo ponoviti i tamo, piše portal Luča.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!