Đukanović u posjeti Zajednici Crnogoraca u Hrvatskoj: Do kraja posvećeni očuvanju suverenosti države

“Zajednica je i važna karika za unapređenje odnosa dvije države, utoliko više što je promišljeno i odlučno ostala posvećena našim odnosima u svim periodima, kao što je i Hrvatska zajednica u Crnoj Gori”, rekao je Đukanović

Predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske Danilo Ivezić kazao je da Crnogorci u Hrvatskoj svoje emocije izražavaju snažnije od onih koji žive u Crnoj Gori, ostajući do kraja posvećeni očuvanju suverenosti naše države, na čije su tekovine i baštinu izuzetno ponosni”.

Ivezić je to kazao prilikom posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Nacionalnoj zajednici Crnogoraca Hrvatske u Zagrebu.

Ivezić je, kako je saopšteno iz kabineta Mila Đukanovića, zahvalio za posjetu i dolazak u crnogorski dom u kojem se čuva kultura i nacionalni identitet Crnogoraca.

“Ivezić je ukazao i na važnu ulogu Zajednice Crnogoraca u svim fazama naših odnosa i u vrijeme kada su veze dvije države i dva naroda bile pokidane. Značajan doprinos u tom pogledu dala je i daje hrvatska nacionalna manjina u Crnoj Gori”, piše u saopštenju.

Đukanović je čestitao Crnogorskoj zajednici na uspješnoj misiji očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta države i naroda, što, kako je rekao, služi na ponos Crnoj Gori.

“Takođe, Zajednica je i važna karika za unapređenje odnosa dvije države, utoliko više što je promišljeno i odlučno ostala posvećena našim odnosima u svim periodima, kao što je i Hrvatska zajednica u Crnoj Gori”, rekao je Đukanović.

Čestitao je članovima Zajednice na odnosu prema svojoj državi porijekla i na njihovim ostvarenjima kojima su učinili ponosnim i Crnu Goru i svoju novu domovinu Hrvatsku.

Susretu su, između ostalih, prisustvovali proslavljeni reditelj Veljko Bulajić, jedan od najvećih živih slikara na ex-yu prostorima Dimitrije Popović, istaknuti profesor Dragutin Lalović, kao i otpravnica poslova Crne Gore u Zagrebu Irena Prelević i ambasador Hrvatske u Podgorici Veselko Grubišić.

Foto: Predsjednik.me

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!