Odbijen zahtjev da Cetinjski manastir postane svojina SPC

„Upis pravoslavne mitropolije crnogorsko-primorske ili Manastira Svetog Petra Cetinjskog kao nosioca prava svojine 1/1, kao neosnovan“

Cetinjska filijala Uprave za katastar i državnu imovinu, kako “Pobjeda” saznaje, odbila je zahtjev Mitropolije crnogorsko primorske (SPC) „za ispravku pogrešno upisanog prava svojine“ u listu nepokretnosti br. 915 KO Cetinje na Prijestonicu Cetinje kao neosnovan, kao i zahtjev ove crkve za brisanje Prijestonice iz lista nepokretnosti kao nosioca prava svojine 1/1.

„Upis pravoslavne mitropolije crnogorsko-primorske ili Manastira Svetog Petra Cetinjskog kao nosioca prava svojine 1/1, kao neosnovan“.

Rješenje je, prenosi portal Luča, potpisala načelnica filijalije Marija Borozan.

Vlada Crne Gore je u ponedjeljak, bez održavanja sjednice, donijela zaključke, a na osnovu Informacije zaštitnice imovinsko-pravnih interesa Bojane Ćirović, u kojima nalaže Upravi za katastar i državnu imovinu da Cetinjski manastir upiše na državu Crnu Goru umjesto Prijestonice Cetinje kao nosioca prava svojine.

Foto: Printscreen/Al Jazeera

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!