Njujorška policajka Alisa Bajraktarević tužila kolege zbog dijeljenja njenih fotografija u toplesu: Gradsko pravosuđe je saopštilo da će razmotriti tužbu

Fotografija je prema navodima iz tužbe ponovo postala aktuelna u aprilu prošle godine kad je Bajraktarevićeva osumnjičena da je ometala policajce koji su zaustavili njenog tadašnjeg momka Кelvina Ernandeza (33) u Bronksu zbog sumnje da prodaje drogu. Policija je pokrenula internu istragu protiv Alise, međutim, kako se pojavila informacija o istrazi, ponovo je isplivala i fotografija koja je potom dijeljena u grupnim četovima njujorške policije zajedno sa ličnim podacima kao što je adresa njenih roditelja

Pripadnica njujorške policije Alisa Bajraktarević tužila je policiju jer kolege mjesecima dijele njene eksplicitne fotografije!

Bajraktarević prema navodima iz tužbe tvrdi da je njena karijera skrenuta sa kolosjeka nakon što je njena fotografija u toplesu više puta podijeljena među kolegama.

Alisa se pridružila policiji 2012. nakon čega je poslala fotografiju u toplesu poručniku Marku Riveri sa kojim je izlazila. Rivera je međutim u nekom trenutku prema navodima iz tužbe podijelio fotografiju u grupnom četu sa ostalim policajcima.

Bajraktarević tvrdi da joj je predstavnik sindikata pozvao da ne podnosi žalbu.

“Vi niste ni prva ni poslednja žena kojoj se to dogodilo ili će joj se dogoditi”,  navodno joj je rekao sindikalni predstavnik.

Fotografija je prema navodima iz tužbe ponovo postala aktuelna u aprilu prošle godine kad je Bajraktarevićeva osumnjičena da je ometala policajce koji su zaustavili njenog tadašnjeg momka Кelvina Ernandeza (33) u Bronksu zbog sumnje da prodaje drogu.

Policija je pokrenula internu istragu protiv Alise, međutim, kako se pojavila informacija o istrazi, ponovo je isplivala i fotografija koja je potom dijeljena u grupnim četovima njujorške policije zajedno sa ličnim podacima kao što je adresa njenih roditelja.

Situacija je prilično odbojna! Dvanaest godina su čuvali fotografiju na svom telefonu? Širila se poput šumskog požara”, navela je Alisa, prenosi NY Post.

Bajraktarević je dodala da je od predstavnika sindikata prvi put čula da njena fotografija kruži policijskim četovima. Fotografiju je prema njenim  riječima jedan penzionisani oficir poslao na grupni čet. Alisa navodi da je posle toga skoro svakodnevno dobijala poruke od kolega koji su to videli.

“To je maltretiranje. Nisam prva i definitivno nisam poslednja. Kad će to prestati? Neko može sebi da naudi zbog toga. Čini mi se kao da je sve gurnuto pod tepih”, navodi kroz suze Alisa.

Policija za sada nije uspela da otkrije ko je širio fotografiju Bajraktarevićeve u toplesu bez njenog pristanka.

“Ilegalna invazija na privatnost naglašava nepažnju njujorške policije povodom postupanja prema njenim ženama policajcima”, rekao je advokat policajke Džon Skola.

Bajraktarevićeva od grada odnosno Rivere i drugog nadzornika za koga tvrdi da ju je seksualno uznemiravao 2022. godine traži neodređenu odštetu.

Gradsko pravosuđe je saopštilo da će razmotriti tužbu.

Policija Njujorka je odbila da komentariše tužbu, ali je rekla da ne toleriše diskriminaciju ili seksualno uznemiravanje u bilo kom obliku i da je posvećena radnom okruženju koje poštuje raznoliku radnu snagu, prenosi Kurir. 

https://nypost.com/2024/03/02/us-news/nypd-cop-sues-after-topless-selfie-spreads-like-wildfire/

Foto: Instargram @alisa_619

Idi na VRH
error: Content is protected !!