Anela Čekić i Began Čekić obišli radove u Gusinju: Igralište “Saniha playground” će biti uskoro završeno

Ovo je vrijedan projekat, posebno jer je pred dušu naše rahmetli Sanihe Čekić, kao i zato jer je namijenjen za najmlađe. Prvi je ovog tipa u našoj opštini. Kao što je poznato, opredjeljenje je da u Gusinju pružamo uslove za bolji život, kreiramo ovakve sadržaje, jer oni čine život u Gusinju humanim, a Gusinje kao opštinu svrstavaju u porodicu  modernih evropskih gradića“, rekla je Čekić

Predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić obišla je  sa Beganom Čekićem, Gusinjaninom koji živi i radi u Njujorku, radove na izgradnji dječijeg igrališta.

Porodica Begana Čekića će pokloniti igralište u znak sjećanja na ćerku i sestru Sanihu, koja je tragično preminula 13. oktobra 2019. godine u Njujorku.

Nakon njene smrti Čekići su osnovali fond „Saniha Čekić“, a sav novac koji je doniran žele da ulože u igralište.

„Igralište će se zvazi ime ‘Saniha playground’“, kazao je nedavno za Portal Revije Fokus Began Čekić.

Anela Čekić je rekla da će, zahvaljujući prijatelju Gusinja Beganu Čekiću, najmlađi stanovnici Gusinja ubrzo imati savremeno igralište i moderan sportski poligon.

“Ovo je vrijedan projekat, posebno jer je pred dušu naše rahmetli Sanihe Čekić, kao i zato jer je namijenjen za najmlađe. Prvi je ovog tipa u našoj opštini. Kao što je poznato, opredjeljenje je da u Gusinju pružamo uslove za bolji život, kreiramo ovakve sadržaje, jer oni čine život u Gusinju humanim, a Gusinje kao opštinu svrstavaju u porodicu  modernih evropskih gradića“, rekla je Čekić.

Dodala je da Opština Gusinje podržava i uvjek će podržavati ovakve projekte.

“Mi smo donatoru obezbjedili zemljište površine oko 600 metara kvadratnih i učestvovali u njegovom uređenju. Prije dvije godine su napravljeni sportski tereni, pa ćemo kroz još neke projekte zaokružiti sportsku infrastrukturu i omogućiti djeci i mladima da se bave sportom. Posebnu zahvalnost dugujemo donatoru Beganu Čekiću, filantropu i humanisti iz Njujorka, koji je odlučio da pred dušu svoje ćerke koja je prerano napustila ovaj svijet donira jedno ovakvo igralište sa svim potrebnim sadržajima. Ovo je još jedna potvrda dobre saradnje između dijaspore i Opštine Gusinje, koja je svake godine sve bolja, uz obostrano zadovoljstvo”, kazala je Čekić.

Očekuje se, kaže, da radovi uskoro budu završeni.

Began Čekić je istakao da će na prostoru od 600 kvadrata biće ugrađena bezbjedna podloga od tartana, kombinovana multifunkcionalna sprava, kula sa toboganom, klackalica, njihalica, kao i niz pratećih sprava.

“Posijaćemo travu, ugraditi hidrosistem, obogatićemo novim sadnicama drveća i žbunja”, rekao je Čekić i zahvalio Opštini na ustupljenoj parceli, kazavši da je rahmetli Saniha uvjek dolazila u Gusinje, te da u to ime i ovaj projekat će nositi njeno ime”, rekao je Čekić.

Foto: Opština Gusinje

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!