Demokrate i DF: Umjesto 12 da bude 18 ministarstava, TS birati na sjednici na kojoj se bude birala rekonstruisana Vlada

Na posljednjem sastanku predsjednika i predstavnika konstituenata parlamentarne većine dogovoreno je da je potrebno da dva najveća politička subjekta postignu dogovor o načinu razrješenja otvorenih političkih pitanja koja onemogućavaju redovno funkcionisanje i da ostali neće biti kočnica tome, piše u saopštenju ove dvije partije

Postojeću 42. Vladu Crne Gore potrebno je rekonstruisati na način da umjesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i tri potpredsjednika, s tim što bi potpredsjednici ujedno mogli da budu i resorni ministri, piše u zajedničkom saopštenju Demokrata i Demokratskog fronta.

Na posljednjem sastanku predsjednika i predstavnika konstituenata parlamentarne većine dogovoreno je da je potrebno da dva najveća politička subjekta postignu dogovor o načinu razrješenja otvorenih političkih pitanja koja onemogućavaju redovno funkcionisanje i da ostali neće biti kočnica tome, piše u saopštenju ove dvije partije.

Uvažavajući taj zahtjev, ističu, u prethodnim danima su obavljene konsultacije između predstavnika Demokratskog fronta i Demokrata.

“Potrebno je rekonstruisati postojeću 42. Vladu Crne Gore na način da umjesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i tri potpredsjednika, s tim što bi potpredsjednici ujedno mogli da budu i resorni ministri”, ističu Demokrate i DF, prenose “Vijesti”.

Kako kažu, podjela resora bila bi dogovarana sa formalnim predlagačem rekonstrukcije Vlade, a političke organizacije bi, saglasno propisanim procedurama i demokratskim standardima, kandidovale svoje predstavnike.

“Tužilački savjet će se izabrati na sjednici na kojoj se bude birala rekonstruisana Vlada. Na prethodno navedeni način biće riješena otvorena politička pitanja, osnažena 42. Vlada i postignut potreban nivo političke stabilnosti neophodan za dalje reformske procese”, zaključuje se u zajedničkom saopštenju.

Foto: GOV.ME

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!