Slučaj Cetinjski manastir: GI “21. maj” podnijela krivične prijave protiv Krivokapića i Praščević – Milačić

“Smatramo da je u konkretnom slučaju došlo do zloupotrebe službenog položaja i protivpravnog sticanja materijalne dobiti države na štetu Prijestonice Cetinje”, saopštio je član GI “21. maj” Aleksandar Zeković

Građanska inicijativa “21. maj” podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv premijera Zdravka Krivokapića i generalne sekretarke Vlade Žane Praščević – Milačić zbog usvajanja, odnosno sprovođenja zaključka prema Upravi za katastar i državnu imovinu.

Riječ je o izmjenama u posjedovnom listu, koje su napravljene sinoć, a koje bi u konačnom mogle voditi ka promjeni vlasništva nad pomenutim objektom.

Iz GI “21. maj” ističu kako postoji sumnja da je na taj način došlo do zloupotrebe službenog polužaja shodno odredbama Krivičnog zakonika Crne Gore.

“Smatramo da je u konkretnom slučaju došlo do zloupotrebe službenog položaja i protivpravnog sticanja materijalne dobiti države na štetu Prijestonice Cetinje”, saopštio je član GI “21. maj” Aleksandar Zeković.

On je dodao i kako očekuju promptnu reakciju pravosudnih institucija.

“Očekujemo hitno postupanje SDT prema generalnoj sekretarki Vlade i direktoru Uprave za katastar i državnu imovinu, koji nijesu bili dužni da sprovedu nezakoniti akt, iako dolazi od hijerarhijski veće instance”, dodao je on.

SDT je, prema Zekovićevom mišljenju, dužno da izda nalog kojim će privremeno biti odloženo dejstvo zaključka Vlade.

“Građanska inicijativa “21. maj” podsjeća javnost da je Tužilaštvo, između ostalog, ovlašćeno da u cilju sprječavanja nastupanja štetnih posljedica prijavljenog djela, izda obavezujući nalog da se privremeno odlože radnje koje je akt Vlade proizveo. U konkretnom slučaju, premijer Krivokapić je postupio kao da je kuću Andrije Mandića pripisao na svoje ime”, zaključio je Zeković, prenosi Portal Analitika.

 

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!