Glumac Milorad Mandić preminuo usred dječje predstave na sceni

“Predstava je počela normalno i sve je bilo u redu prvih 15 minuta, a onda je na scenu izašao Manda u ulozi Kapetana Kuke i samo je odjednom pao na pod. Mi smo mislili da je to sve dio predstave, a onda su se u sali upalila svjetla i shvatili smo da nešto nije u redu”, kazala je za “Blic” žena koja je sa djecom bila na premijeri

Poznati glumac Milorad Mandić Manda preminuo je danas popodne na bini usred premijere dječije predstave “Petar Pan” u UK “Vuk Karadžić”.

“Predstava je počela normalno i sve je bilo u redu prvih 15 minuta, a onda je na scenu izašao Manda u ulozi Kapetana Kuke i samo je odjednom pao na pod. Mi smo mislili da je to sve dio predstave, a onda su se u sali upalila svjetla i shvatili smo da nešto nije u redu”, kazala je za “Blic” žena koja je sa djecom bila na premijeri.

Zbunjena publika još nije shvatila šta se dešava kada je supruga Milorada Mandića potrčala iz publike na pozornicu, a za njom i Sloboda Mićalović koja je sa ćerkom gledala predstavu.

“Zavjesa se odmah spustila i nas su sve zamolili da izađemo iz sale, a ubrzo je stigla Hitna pomoć”, prepričavaju događaj gledaoci koji su bili prisutni. Hitna pomoć je intervenisala na licu mjesta i pružila prvu pomoć slavnom glumcu. Međutim, reanimacija nije uspjela, pa je glumac preminuo.

Milorad Mandić Manda rođen je u Beogradu 3. maja 1961. godine. U 21. godini je postao član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija. Šest godina kasnije je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dečjeg pozorišta „Boško Buha“.

Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije „Bajka za laku noć“, priče za laku noć koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji. Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu „S one strane duge“, što ga je, uz Branka Kockicu, učinilo najpopularnijim dječjim glumcem i zabavljačem. Bio je direktor pozorišta “Boško Buha”.

Od 1995. se više posvetio angažmanu u voditeljstvu.

Milorad Mandić je igrao u brojnim srpskim filmovima, “Dva sata kvalitetnog programa“, “Mi nismo anđeli 3“, “Mrtav ladan“… Najzapaženija uloga mu je u filmu Srđana Dragojevića „Lepa sela lepo gore“, ali su ga ljudi najviše voleli kao Milašina u “Selo gori, a baba se češlja“.
Od 1995. se više posvetio angažmanu u voditeljstvu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!