Krivična prijava protiv predsjednika Opštine Plav: Šahmanović osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja

Kako je saopšteno iz Uprave policije, policijske aktivnosti upućuju na sumnju da je Šahmanović, 31. maja, iskorišćavanjem svog službenog položaja, u formi dokumenta donio zaključak o obustavi prinudne naplate u iznosu od 2.165 eura sa žiro računa SUR Taverna Aqua iz Plava, iako ta novčana potraživanja nijesu bila izmirena ka Opštini

Službenici Uprave policije podnijeli su danas nadležnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštine Plav Orhana Šahmanovića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, policijske aktivnosti upućuju na sumnju da je Šahmanović, 31. maja, iskorišćavanjem svog službenog položaja, u formi dokumenta donio zaključak o obustavi prinudne naplate u iznosu od 2.165 eura sa žiro računa SUR Taverna Aqua iz Plava, iako ta novčana potraživanja nijesu bila izmirena ka Opštini.

“Time je Šahmanović Opštini Plav, kako se sumnja, pričinio materijalnu štetu u naznačenom iznosu”, kaže se u saopštenju.

To je, kako se navodi, druga krivična prijava od septembra 2014. godine koju je policija podnijela tužilaštvu protiv Šahmanovića zbog sumnje da je u svojstvu predsjednika Opštine Plav zloupotrebio službeni položaj.

Iz Uprave policije podsjećaju da su njihovi službenici, 29. septembra 2014. godine, Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu podnijeli krivičnu prijavu protiv Šahmanovića, kao i protiv samostalnog savjetnika za građevinarstvo u Opštini Plav T.Đ. i namještenika za obračun naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta u toj Opštini J.L, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Kako su kazali iz policije, kriminalistička obrada koja je prethodila podnošenju te prijave uputila je na sumnju da je Šahmanović, 3. aprila 2014. godine, zloupotrebljavajući službeni položaj i prekoračenjem granica službenih ovlašćenja, bez pravnog osnova oslobodio investitore S.M. i Š.M. plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta – stambeno poslovnog objekta površine 746 metara kvadratnih u Gusinju.

“On je time, sumnja se, sebi ili drugome pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 8.952 eura, za koji iznos je i nastala šteta po budžet Opštine Plav”, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!