Preminuo legendarni Danilo Popivoda: Rođen u Lovćencu, legenda u Ljubljani i Jugoslaviji, Crna Gora ostala u srcu

Prije četiri godine, u razgovoru za Radio Herceg Novi, na pitanje šta mu je ostao neprežaljeni san u izuzetno bogatoj fudbalskoj karijeri, kazao je: “Nisam igrao za reprezentaciju moje zemlje, Crne Gore. Smatram da bi to zaokružilo moju fudbalsku karijeru”

Danilo Popivoda preminuo je danas u 74. godini u svojoj kući u Bijeloj.

Vijest je obišla prostore bivše Jugoslavije, jer je Popivoda bio jedan od najboljih jugoslovenskih fudbalera 70-ih godina prošlog vijeka.

Učesnik Mundijala u Njemačkoj 1974. i završnice Evropskog prvenstva, tadašnjeg Kupa evropskih nacija 1976. u Beogradu i Zagrebu.

Danilo Popivoda je rođen u Lovćencu, osnovnu školu završio na Čevu, sa porodicom živio u Herceg Novom, u Ljubljani gradio fudbalski put, postao legenda Olimpije, ali Crna Gora je bila i ostala u srcu.

Prije četiri godine, u razgovoru za Radio Herceg Novi, na pitanje šta mu je ostao neprežaljeni san u izuzetno bogatoj fudbalskoj karijeri, kazao je:

“Nisam igrao za reprezentaciju moje zemlje, Crne Gore. Smatram da bi to zaokružilo moju fudbalsku karijeru”.

Fudbalom je počeo da se bavi u Bijeloj, a u Ljubljanu, u Olimpiju došao slučajno.

“Kuriozitet je da u Bijeloj nisam mogao da dođem do izražaja. Bio sam na klupi ekipe malog fudbala, jer je bila jaka konkurencija. Sticajem okolnosti pošao sam da posjetim brata u Sloveniji, koji je u Ljubljani bio na fakultetu. Tu sam se oprobao na jednoj utakmici i, iako bos, odmah su me zapazili. Na prijateljskoj utakmici protiv Partizana u Beogradu, koju smo riješili u svoju korist sa 2-0, skrenuo sam pažnju na sebe i ponudili su mi da potpišem profesionalni ugovor sa Olimpijom iz Ljubljane”, ispričao je tada za Radio Herceg Novi legendarni Popivoda, koji je napravio i veliku karijeru u Bundes ligi, igrajući za Ajntraht Braunšvajg.

Bio je jedan od najboljih jugoslovenskih desnokrilnih napadača svih vremena.

Za SFRJ je odigrao 20 mečeva i postigao pet golova, prenose “Vijesti”.

Foto: Printscreen

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!