Vlada CG: Vlada se bira u parlamentu voljom predstavnika naroda, a ne na litijama

Iz Vlade je saopšteno da nijedan zakon, pa makar ne bio ni odličan ni vrlo dobar, ne uvodi bezakonje nego red i poredak u nekoj oblasti društvenog života

Foto: GOV.ME

Mitropolit Amfilohije je izjavio pred crnogorskim građanima i vjerujućim narodom u Tivtu da Vladu treba srušiti ako ne povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica. Podsjećamo mitropolita da se Vlada bira u parlamentu voljom predstavnika naroda izabranih na demokratskim izborima. A posebno da se nijedna Vlada nije birala, niti će biti rušena na litijama, bilo kojim povodom! Ustavom je to zabranjeno, a djelovanje crkve odvojeno od države, pa će i Vlada i svi državni organi odlučno stojati na poziciji odbrane Ustava i zakona, i na njima zasnovanog poretka, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je sinoć iz Tivta da država mora povući tek usvojeni Zakon o slobodi vjeroispovjesti. Zakon je nazvao “minom postavljenom u temelje Crne Gore”.

Iz Vlade je saopšteno da nijedan zakon, pa makar ne bio ni odličan ni vrlo dobar, ne uvodi bezakonje nego red i poredak u nekoj oblasti društvenog života.

“Stoga još jednom podsjećamo i građane, i vjernike, i sveštenstvo – da upravo riječ Božija zapovijeda da se vjernik moli za vlast u onom mjestu gdje živi da bi zbog opšteg dobra i njemu bilo dobro. Po pravoslavnom učenju, ko se protivi zakonu, protivi se i Božjem poretku. Na kraju, žalimo što i ovom izjavom mitropolit još jednom pokazuje da se ne drži Ustava, već neodržive pozicije da je crkva iznad države, iako je Crna Gora demokratska i sekularna država. A za očekivati je da bude vjerski poglavar kojeg upravo ova Vlada drži za svog legitimnog sagovornika. Dakle, ostajemo posvećeni dijalogu sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom u cilju punog razumijevanja Zakona, njegove bolje implementacije i stvaranja uslova za potpisivanje temeljnog ugovora. Najmanje toliko očekujemo i od mitropolita Amfilohija”, piše u saopštenju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!