Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na Cetinju, iz SPC poručili da ne razmišljaju o izmještanju čina ustoličenja mitropolita Joanikija

Đukanović je danas pozvao građane, svih vjera i nacija i političkih opcija, da zajedno doprinesu očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada, kao i da “odgovorno zaštitimo život i zdravlje svakog građanina, kao i pravo na različitost, kao naše najveće bogatstvo”

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović došao je danas na Cetinje, gdje se protestuje ustoličenju mitropolita crnogorsko-primorskog SPC Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Đukanović je ranije poručio da će 5. septembra doći na protest u prijestonici, ako Srpska pravoslavna crkva (SPC) ne odustane od najavljenog događaja u Cetinjskom manastiru.

Tada je kazao i kako se nada da će biti uvažen njegov zahtjev da se ustoličenje održi u nekom drugom gradu i da neće biti potrebe da tog dana bude na Cetinju.

Đukanović je danas pozvao građane, svih vjera i nacija i političkih opcija, da zajedno doprinesu očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada, kao i da “odgovorno zaštitimo život i zdravlje svakog građanina, kao i pravo na različitost, kao naše najveće bogatstvo”.

Đukanović je sa obezbjeđenjem i funkcionerima DPS- a ušao u Gradsku kafanu, javljaju Vijesti.

Iz Srpske pravoslavne crkve su poručili danas da ne razmišljaju o izmještanju čina ustoličenja mitropolita Joanikija sa Cetinja u Podgoricu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!