Patrijarh srpski Porfirije: Nećemo odustati od ustoličenja u Cetinjskom manastiru

Svi arhijereji okupljeni večeras u Podgorici, već u ranim jutarnjim časovima će krenuti za Cetinje, kako bi njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije ustoličio njegovo Preosveštenstvo Episkopa budimljansko-nikšićkog g. Joanikija u tron Mitropolita crnogorsko-primorskih, kako je i odlučio Sveti Arhijerejski Sinod Srpske Pravoslavne Crkve

Patrijarh srpski Porfirije saopštio je večeras da Srpska pravoslavna crkva neće odustati od ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u nedjelju u Cetinjskom manastiru.

“Sjutra ujutro, s božijom pomoći i molitvom za mir, svi arhijereji kreću u Cetinje da bi ustoličili vladiku Joanikija u tron mitropolita crnogorsko-primorskog”, rekao je Porfirije za Tanjug, koji je prethodno objavio da je SPC odustala od namjere da događaj bude organizovan u nedjelju na Cetinju.

Tu vijesti je prenio veliki broj medija u Srbiji i neki u Crnoj Gori, a neki srbijanski mediji su naveli i da imaju potvrde da je događaj otkazan.

Vijest da će ustoličenje biti obavljeno u nedjelju u Cetinjskom manastiru objavljena je i na sajtovima SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske.

“Svi arhijereji okupljeni večeras u Podgorici, već u ranim jutarnjim časovima će krenuti za Cetinje, kako bi njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije ustoličio njegovo Preosveštenstvo Episkopa budimljansko-nikšićkog g. Joanikija u tron Mitropolita crnogorsko-primorskih, kako je i odlučio Sveti Arhijerejski Sinod Srpske Pravoslavne Crkve”, navodi se u saopštenju SPC.

Demonstranti, koji su danas od podne blokirali put Cetinje – Podgorica na Kruševom ždrijelu, poručili su da će ostati na barikadama čitave noći, dok SPC ne odustane od namjere da ustoličenje Joanikija bude u Cetinjskom manastiru.

Kazali su da je cilj blokade puta ka Podgorici da se Porfirije i Joanikije spriječe da dođu u prijestonicu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!