PSŽ na pravom putu da sastavi drim tim: Mesi – Mbape – Nejmar, najskuplji triling u istoriji fudbala; da li i najbolji?

Lako bi moglo da se dogodi da ljetnji pazar Pariza ne bude okončan dolaskom Lea Mesija. Leonardo vidi još jednu slabu tačku u novom super timu. U pitanju je lijevi bok, a san je Teo Ernandez iz Milana. Rosoneri pokušavaju svim silama da zadrže jednog od najboljih igrača, nude mu duplo veću platu (3.000.000), no ako PSŽ realizuje izlazne transfere što planira (Ikardi, Sarabija, Draksler, Navas, Kurzava, Paredes…) nema sumnje da bi Leonardov san lako mogao da postane stvarnost

Pari Sen Žermen na pravom putu da sastavi pravi drim-tim

Barselona je morala da prizna poraz – Pari Sen Žermen i njegove gazde iz Katara ponovo se trijumfalno smješkaju. Posle Nejmara i Kilijana Mbapea još jedna superzvijezda svjetskog fudbala slijeće na Park prinčeva.

Još nije ozvaničeno, ali niko ni najmanje ne sumnja u takav ishod – Lionel Mesi potpisaće trogodišnji ugovor sa Parižanama za godišnju nadoknadu od 40.000.000 eura neto. Takođe, samo za svoj cijenjeni paraf Argentinac će biti bogatiji za 30.000.000 eura.

Advokati Pari Sen Žermena uveliko pripremaju dokumentaciju i nacrt istorijskog ugovora, a za to vreme navijači širom vijeta vode očekivanu debatu na temu: da li će PSŽ imati najmoćniji trozubac u istoriji fudbala?

Mesi – Mbape – Nejmar!

Madridska Marka je na istu temu napravila anketu i na raspolaganje za glasanje stavila nekoliko najboljih trilinga 21. vijeka: Bejl, Kristijano, Benzema; Suarez, Mesi, Nejmar; Ronaldinjo, Rivaldo, Ronaldo (Mundijal 2002. u Koreji i Japanu) i naravno novostvoreni.

Zanimljivo, mada se radi o listu i čitaocima naklonjenim Real Madridu, trijumf je odnio triling Barselone Mesi, Nejmar, Suarez.

I mada čitaoci Marke ne misle da se radi o najboljem trozupcu ovog vijeka, nema sumnje da će ovaj potonji biti najskuplji u istoriji fudbala. Jer ako PSŽ uspije da zadrži Mbapea – a želja nije sporna, po cijenu da novi ugovor bude u rangu Mesijevog ili Nejmarovog – Al Kelaifi će samo na ovu trojicu igrača godišnje izdvajati blizu 240.000.000 eura (bruto). Bez bonusa.

Svakako ogromna cifra, ali to je cijena stvaranja novog galaktičkog tima.

Lionel Mesi svakako je centralna tema fudbalske javnosti i tako će biti čitavog ljeta, ali treba podvući da je PSŽ u ovom prelaznom roku odradio još neke vrhunske stvari, poput dovođenja Ašrafa Hakimija iz Intera, Vajnalduma iz Liverpula, Serhija Ramosa iz Real Madrida, Donarume iz Milana.

Pa kada se na sve to dodaju starosjedioci poput Veratija, Markinjosa, Di Marije… Nema sumnje, PSŽ je konačno sastavio drim-tim o kom su šeici toliko dugo maštali.

Lako bi moglo da se dogodi da ljetnji pazar Pariza ne bude okončan dolaskom Lea Mesija. Leonardo vidi još jednu slabu tačku u novom super timu. U pitanju je lijevi bok, a san je Teo Ernandez iz Milana. Rosoneri pokušavaju svim silama da zadrže jednog od najboljih igrača, nude mu duplo veću platu (3.000.000), no ako PSŽ realizuje izlazne transfere što planira (Ikardi, Sarabija, Draksler, Navas, Kurzava, Paredes…) nema sumnje da bi Leonardov san lako mogao da postane stvarnost.

A onda bismo bez problema mogli da govorimo o jednom od najmoćnijih timova svih vremena, zar ne?

Donaruma – Markinjos, Ramos, Kimpembe – Hakimi, Verati, Vajnaldum, Ernandez – Mesi, Mbape, Nejmar.

Zaista djeluje zastrašujuće.

Izvor: mozzartsport.com

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!