Naša reprezentativka u košarci, Amina Marković, prelazi u španski klub: Svestrana igračica iz Bruklina pojačala Sant Josep

“Moj agent je bio ubjedljiv u tome da je Palma de Majorka nevjerovatan grad, da je u pitanju klub sa odličnim trenerima… Osjećam se dobrodošlom i spremnom da u tim unesem snagu, borbu i energiju. Radujem se dolasku i susretu sa navijačima Majorke!”, rekla je Amina

Snaga napada iz Bruklina sa crnogorskim pasošem, Amina Marković (25 godina, 1,86m), pridružuje se klubu Sant Josep da pojača unutrašnju igru tima iz Palma de Majorke.

Tim riječima portal cbsantjoseplf2.blogspot.com najavio je transfer crnogorske reprezentativke u košarci iz Njujorka u Španiju.

“Internacionalna košarkašica, Amina je u posljednjoj godini univerzitetske karijere bila jedna od najboljih igračica u timu u NCAA D1, prosečno 12,5 poena, 6,6 skokova, 1,2 asistencije i 1,1 ukradene lopte po utakmici na Fairleigh Dickinson koledža. U  posljednjoj sezoni imenovana je u treći idealni kvintet svoje univerzitetske konferencije. Kao igračica u srednjoškolskim ligama Bruklina, Marković se suočava sa prvom fazom u košarci FEB-a nakon što je posljednje dve godine igrala u lokalnim ligama u SAD”, piše taj portal.

Marković se, dodaje, pridružuje timu koji čine Nerea Crespí, Milagros Maza, Paula Charro, Neus Amengual, Brígida Gual, Judith Iglesias, Elena Colom, Sabina Burguera i Damilola Balogun.

U novom klubu kažu da su zadovoljni, da je Amina svestrana igračica koji će im puno pomoći na obje strane terena i koja se savršeno uklapa u njihovu filozofiju igre.

Amina Marković je rekla da je uzbuđena što ide u Španiju.

“Moj agent je bio ubjedljiv u tome da je Palma de Majorka nevjerovatan grad, da je u pitanju klub sa odličnim trenerima… Osjećam se dobrodošlom i spremnom da u tim unesem snagu, borbu i energiju. Radujem se dolasku i susretu sa navijačima Majorke!”, rekla je Amina.

Amina, čiji su roditelji porijeklom iz Plava, košarkašku afirmaciju je stekla u SAD, igrajući za ekipu univerziteta Fairleigh Dickinson. Nakon završetka studija, potpisala je profesionalni ugovor s poljskom ekipom Widzew Lódz, a zatim i je prešla u Les Squales (Francuska).

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!