Kosovo posthumno odlikovalo Bajdenovog sina (VIDEO)

Bo Bajden je radio na Kosovu nakon rata od 1998. do 1999, pomažući u obuci domaćih državnih tužilaca i sudija za Organizaciju za evropsku bezbjednost i saradnju

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani u nedjelju je posthumno dodijelila odlikovanje pokojnom sinu američkog predsjednika Džoa Bajdena za doprinos u izgradnji pravosudnog sistema u toj zemlji, više od 20 godina nakon završetka rata.

Bo Bajden je radio na Kosovu nakon rata od 1998. do 1999, pomažući u obuci domaćih državnih tužilaca i sudija za Organizaciju za evropsku bezbjednost i saradnju, prenosi Hina.

Umro je 2015. od raka, u 46. godini.

“Boov rad na Kosovu je bio iskren; zaljubio se u tu zemlju”, rekao je predsjednik Bajden u video poruci na prigodnoj svečanosti u Prištini.

“Bo je vidio šta možete učiniti, Bo je već tada vidio budućnost koja je moguća za vašu ponosnu zemlju. Budućnost koja se Kosovu dugo negirala”, rekao je Bajden.

Godine 2016. Bajden, tada potpredsjednik, otkrio je spomenik svom sinu na Kosovu. Po Bou Bajdenu nazvana je i cesta prema Camp Bondsteelu, gdje je stacionirano oko 700 američkih vojnika koji još pomažu u očuvanju mira na Kosovu, prenosi “Avaz”.

Foto: Bo Bajden (Printscreen)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!