Istraga u slučaju nestalog Denisa Softića tapka u mjestu: Policija još ništa nije otkrila

NCB Interpol Podgorica raspisao je međunarodnu potragu za nestalim Bjelopoljcem Denisom Softićem. Iz Uprave policije su kazali da na graničnim prelazima Crne Gore nije registrovan njegov prelazak, da su obaviještene sve policijske organizacione jedinice na teritorije Crne Gore i naloženo preduzimanje pojačanih mjera svih oblika kontrole i operativnih provjera

Posredstvom NCB Interpol Podgorica raspisana je međunarodna potraga za nestalim Bjelopoljcem Denisom Softićem.

To je za Portal Revije Fokus saopšteno iz Uprave policije (UP) Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz Uprave policije je rečeno da su preduzete mjere traganja na području Softićevog prebivališta, kao i nacionalne mjere traganja na teritoriji Crne Gore.

„Izvršene su brojne provjere, među kojima provjere kod drugih institucija o eventualnom raspolaganju saznanjima o nestalom licu. Konstatovano je da na graničnim prelazima naše države nije registrovan prelazak nestalog. Izvršena je i provjera telefonskog saobraćaja mobilnog telefonskog broja koji je koristio Softić, kao i obilazak i pretraga terena u mjestu prebivališta i na mjestima gdje je boravio“, piše u odgovoru UP na pitanje dokle se došlo s istragom u vezi nestanka Denisa Softića.

U odgovoru se ističe da su o nestanku Denisa Softića obaviještene sve policijske organizacione jedinice na teritorije Crne Gore, a shodno tome je naloženo preduzimanje pojačanih mjera svih oblika kontrole i operativnih provjera, posebno na graničnim prelazima.

„Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem svih potrebnih mjera i radnji na pronalasku nestalog“, dodali su iz UP.

Iz UP je rečeno da njihovi službenici tragaju za Softićem i preduzimaju sve zakonom propisane radnje na pronalasku nestalog momka.

„Član porodice Denisa Softića je 24. februara 2015. godine dežurnoj službi Centra bezbjednosti Bijelo Polje prijavio nestanak ovog lica, po kojoj su inspektori za potražnu djelatnost odmah postupili. Policijski službenici su obavili razgovor sa podnosiocem prijave. Nakon konsultacija s osnovnim državnim tužiocem u Bijelom Polju, CB Bijelo Polje je istog dana raspisao nacionalnu potragu za nestalim licem“, piše u odgovoru iz UP.

Kada su u pitanju osobe čiji je nestanak prijavljen CB-u Bijelo Polje od početka godine, istakli su iz UP, u trenutno se traga jedino za Softićem. Dvije osobe za kojima se tragalo su pronađene.

Dvadesetčetvorogodišnji Denis Softić nestao je 23. februara, a 19 dana nakon nestanka još nema nijedne informacije koja bi eventualno mogla da pomogne da porodica sazna šta se sa njim desilo. Posljednji put je viđen oko 15.30 časova kod Srednje stručne škole u Bijelom Polju. U trenutku nestanka na sebi je imao crni prsluk sa zelenim detaljima, crnu duksericu, farmerice i sive patike.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!