Uznemirujući snimak: Medicinska sestra s Kosova šamara i šutira staricu, a druge se smiju

Napad na staricu se dogodio 29. oktobra. Gazeta Express javlja da su zbog ovog slučaja suspendovane četiri medicinske sestre, jedna koja je osumnjičena za napad, a ostale tri jer nisu prijavile napad nadležnima iako su bile u smjeni sa sestrom koja je šamarala i udarala staricu

Snimak nasilja na kojem zaposlena u Domu za stare šamara stariju ženu dok se u pozadini čuje smijeh zgrozio je kosovsku javnosti.

Policija je objavila da su uhapšene dvije medicinske sestre koje su radile u Domu za starije u Peći pod sumnjom da su izvršile fizičko nasilje nad starijom ženom koja je štićenica tog doma, piše lokalni portal Kossev.

Napad na staricu se dogodio 29. oktobra. Gazeta Express javlja da su zbog ovog slučaja suspendovane četiri medicinske sestre, jedna koja je osumnjičena za napad, a ostale tri jer nisu prijavile napad nadležnima iako su bile u smjeni sa sestrom koja je šamarala i udarala staricu.

Osnovno tužilaštvo u Peći objavilo je da će na ovom slučaju raditi dva tužioca.

“Po dobijanju prvih informacija u vezi s događajem koji se danas dogodio u Peći, u saradnji s policijom uhapšene su dvije osobe inicijala A.P i A.R. pod sumnjom da su počinile krivično djelo napad i učestvovanje u krivičnom djelu izvršenje krivičnog djela napad”, rekao je tužilac Dorian Juniku za medije, prenosi “Večernji list”.

Slučaj je izazvao brojne reakcije u javnosti.

Kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla pozvao je privedu pravdi svi oni koji su učestvovali u tom “nehumanom činu”.

“Takvi akti nasilja su neprihvatljivi gdje god da se pojave, ali su posebno ozbiljni kad se događaju u institucijama za koje se smatra da nude pomoć i brigu”, rekao je Sveçla.

Idi na VRH
error: Content is protected !!