Skandal na otvaranju Filmskog festivala u HN, umjetnica ne zna himnu: “Rijeka će u dva mora, slavićemo našu zemlju…” (VIDEO)

Slogan smotre pedesetak filmova, koji će biti prikazani na Kanli kuli, tvrđavi Forta Mare i u velikoj sali i amfiteatru Dvorane Park je “Suton, đir i film”. Način na koji je na svečanom otvaranju izvedena himna Crne Gore opravdao je prvu riječ iz slogana

Filmski festival Herceg Novi – Montenegro film festival otvoren je sinoć i trajaće do 7. avgusta. Slogan smotre pedesetak filmova, koji će biti prikazani na Kanli kuli, tvrđavi Forta Mare i u velikoj sali i amfiteatru Dvorane Park je “Suton, đir i film”.

Način na koji je na svečanom otvaranju izvedena himna Crne Gore opravdao je prvu riječ iz slogana. Umjetnica kojoj je pripala čast da otpjeva “Oj svijetla majska zoro”, jednostavno – ne zna tekst državne himne!!!

Pokrovitelji 34. Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro film festivala su Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, Opština Herceg Novi i JUK “Herceg Fest”. Možda se i u toj činjenici kriju objašnjenja za ovaj skandal.

Pitanje je da li institucije zadužene da brinu o zaštiti državnih simbola imaju šta da kažu ovim povodom?

Izvor: Antena M

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!