Najbolji crnogorski sportisti ispraćeni na Olimpijske igre: U mislima samo medalja (VIDEO)

„Lavice” i „ajkule” sjutra kreću na dug put, na put u nepoznato – zbog pandemije koronavirusa na tribinama olimpijskih borilišta neće biti navijača, kontakti su svedeni na najmanju moguću mjeru, nema druženja sa drugim sportistima, nema sklapanja novih poznanstava u Olimpijskom selu…

Ispred Vile Gorica, tamo odakle su prije pet ljeta krenuli na put ka Rio de Žaneiru, najbolji crnogorski sportisti su se opet okupili sa istim razlogom – zbog ispraćaja na Olimpijske igre.

U daleki Tokio, kao i 2016. u Brazil, idu rukometašice i vaterpolisti, kao i predstavnici u atletici, džudou, jedrenju i plivanju, te takmičarka u streljaštvu Jelena Pantović.

Nema samo Danke Kovinić, koja je zbog povrede morala da otkaže drugi nastup na najvećoj smotri.

„Lavice” i „ajkule” sjutra kreću na dug put, na put u nepoznato – zbog pandemije koronavirusa na tribinama olimpijskih borilišta neće biti navijača, kontakti su svedeni na najmanju moguću mjeru, nema druženja sa drugim sportistima, nema sklapanja novih poznanstava u Olimpijskom selu… Od petka, kada stignu u glavni grad Japana, u mislima će im biti samo jedna stvar – medalja.

Ni jedna ni druga selekcija nisu među glavnim favoritima, ali će pokušati da iz prikrajka dođu do pobjedničkog postolja.

„Lavicama” bi to bio drugi put, „ajkulama” prvi, i to nakon tri 4. mjesta.

„Učiniti svoj narod srećnim i ponosnim, doprinijeti ugledu i slavi svoje države najveća je satisfakcija i nagrada svakom pravom sportisti”, rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, prije nego što je uručio zastave kapitenima vaterpolo i rukometne reprezentacije, Drašku Brguljanu, odnosno Jovanki Radičević, koji će ih nositi na otvaranja Igara u Tokiju.

Radičevićeva je zaplakala dok se obraćala.

“Srce mi je puno, emocije su velike. Ono što mogu da obećam, u ime male i borbene čete, da ćemo se boriti za ovu zastavu do posljednjeg atoma snage”, rekla je najbolje desno krilo svijeta.

Brguljan je istakao da ne bi bilo nezasluženo da je čast da nosi zastavu dobio i neko drugi iz olimpijskog tima.

“Velika je čast što sam izabran da nosim zastavu na ceremoniji svečanog otvaranja. Mogu da obećam da ćemo, kao i uvijek do sada, dati maksimum. Nadam se da će to biti dovoljno za dobar rezultat, medalju”, rekao je Brguljan.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović, rekao je da su učesnici OI pokazali šta je upisano u njihovim genima – hrabrost, karakter, odlučnost, spremnost za odricanje zarad višeg cilja, suočavanje sa izazovima uzdignutog čela.

“Na tribinama sportskih borilišta na kojima ćete nastupati neće biti gledalaca, ali budite uvjereni u to pratiće vas na stotine hiljada očiju iz domovine, a otkucaji stotine hiljada srca davaće vam ritam u vašem pregnuću da ispunite vaše snove”, poručio je Simonović.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da je izuzetna čast ispratiti delegaciju crnogorskih sportista na Olimpijske igre u Tokiju.

“Djevojke i momci, navijaćemo za vas svim srcem. Vjerujem da ćete, kao i uvijek, ostaviti srce na terenu ili u bazenu. Živjela Crna Gora”, poručio je Bečić.

Crnu Goru će na Olimpijskim igrama predstavljati 33 sportista, koji će se nadmetati u sedam sportova, dva ekipna i pet pojedinačnih.

ČAST CRNOGORSKOG SPORTA BRANIĆE:

Vaterpolo:

Slaven Kandić, Draško Brguljan, Miroslav Perković, Marko Petković, Uroš Ćućković, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević i Petar Tešanović;

Rukomet

Marina Rajčić, Ljubica Nenezić, Anastasija Babović, Majda Mehmedović, Jovanka Radičević, Ivona Pavićević, Dijana Mugoša, Andrea Klikovac, Itana Grbić, Đina Jauković, Jelena Despotović, Matea Pletikosić, Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Nikolina Vukčević;

Atletika:

Marija Vuković i Danijel Furtula;

Plivanje:

Anđela Antunović i Boško Radulović;

Džudo:

Jovana Peković;

Streljaštvo:

Jelena Pantović;

Jedrenje:

Milivoj Dukić.

Izvor: Vijesti.me

Foto: Predsjednik.me

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!