GI “21. maj” organizovala mirno okupljanje građana: Negiranje je neraskidivi dio genocida i naznaka budućeg i novog nasilja

Okupljanje je organizovano ispred zgrade Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava u Podgorici a bilo posvećeno razrješenju ministra Vladimira Leposavića zbog negiranja genocida u Srebrenici. Okupljeni građani istakli su Cvijet Srebrenice iskazujući tako počast i poštovanje žrtvama genocida u Bosni i Hercegovini i solidarnost sa njihovim porodicama

Građanska inicijativa “21. maj” organizovala je i danas mirno okupljanje građana ispred zgrade Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava u Podgorici koje je bilo posvećeno razrješenju ministra Vladimira Leposavića zbog negiranja genocida u Srebrenici.

Okupljeni građani istakli su Cvijet Srebrenice iskazujući tako počast i poštovanje žrtvama genocida u Bosni i Hercegovini i solidarnost sa njihovim porodicama.

Sa skupa je poručeno da je negiranje neraskidivi dio genocida i naznaka budućeg i novog nasilja. Vlada Crne Gore je pozvana da zaustavi svoje učešće u negiranju genocida i ostalim velikosrpskim aktivnostima i da novim kadrovskim rješenjima i odlučnim aktivnostima podrži borbu protiv poricanja i relativizovanja genocida.

Okupljeni građani su zatražili da ga Skupština Crne Gore napokon razriješi Leposavića.

Na skupu je pročitano pismo koje su, preko građanske inicijative “21.maj” Skupštini, Vladi i javnosti Crne Gore uputili Munira Subašić, predsjednica Pokreta majki enklava Srebrenica i Žepa – Majke Srebrenice i Murat Tahirović, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida.

Foto: Portal Analitika

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!