Teška životna priča Olivera Dragojevića, koji se bori za život: Kad ti umre brat to je…

Tokom karijere je sa bratom Aljošom snimao velike hitove i konsultovao se oko muzike, zbog čega je 2011. godine izbugio ne samo brata, već i najboljeg prijatelja i saradnika. Aljoša je preminuo poslije teške bolesti. Svi se nadaju da će koncert, koji će biti održan 7. decembra, biti jači lijek od hemioterapija koje prima dok se bori za život

Foto: Printscreen

Hrvatski muzičar Oliver Dragojević će 7. decembra napuniti 70 godina, a uprkos teškoj bolesti – karcinomu pluća, ljekari su mu ispunili želju i dozvolili da rođendan proslavi sa publikom na koncertu u Splitu.

Životna priča ovog “morskog vuka” podjednako je hrabra kao i ovaj potez, a muzika je liječila njegovo biće još od kada se rodio.

Svi se nadaju da će ovaj koncert biti jači lijek od hemioterapija koje prima dok se bori za život.

”Dane provodim kod kuće, sviram i pjevam. Znate, ujutru ustanem, uzmem gitaru i počnem da sviram, i tako po cio dan. Nije mi teško, gledam na to kao jednu vrstu rekreacije”, rekao je nedavno Oliver Dragojević.

Prvi susret s muzikom bio mu je u petoj godini, kada je od oca Marka na poklon dobio usnu harmoniku kojom je zabavljao djecu iz svoje ulice i putnike broda na relaciji Split – Vela Luka.

Tokom karijere je sa bratom Aljošom snimao velike hitove i konsultovao se oko muzike, zbog čega je 2011. godine izgubio ne samo brata, već i najboljeg prijatelja i saradnika. Aljoša je preminuo poslije teške bolesti, piše Srbijadanas.com.

“Svaki gubitak težak je udarac. To nije stres. To je teška tuga. Imao sam jednog prijatelja, godinama sam bio s njim, nestao je, i tada kao da ti nedostaje dio nečega. A da ne govorim o bratu. Kada ti brat umre, to je…”, nije uspio da završi Oliver.

Sa suprugom Vesnom Oliver ima sinove Dina, Damira i Davora, a od njih je dobio i unučiće. Tajnu braka dugog skoro četiri decenije otkriva u citatu svoje supruge.

“Ona bi vam rekla da je za dug brak u kući važno imati dva kupatila. Vesna i ja nemamo vremena da se posvađamo, jer sam malo bio kući zbog nastupa. I kad se svađamo, svađamo se tišinom”, kaže Dragojević.

Kasnije je priznao: “Nikad se nisam trudio da budem savršen muž, super otac ili deda. Uvek nastojim da budem iskren u svemu što radim. Ako mi negde nije dobro, neću to skrivati, a ako mi je stvarno lijepo, onda ću posljednji počistiti šankove i stolove. Sad mi je kasno da ostavim pušenje”.

Oliver Dragojević je u više navrata piznao da ga je sreća pratila kroz život.

“Kad se samo sjetim svih opasnosti na moru u kojima sam mogao izgubiti glavu, prevrnuti se i utopiti, mogu reći da sam imao sreće. Srećan sam i što imam tako dobru ženu koja me nakon svakog puta dočeka s onim što najviše volim, tanjirom domaće tople supe. Ja sam vam čovjek od starinskih običaja koji uživa u malim stvarima”, tvrdi Oliver Dragojević koji danas bije životnu bitku.

Kada su ga na ovakve posljedice burnog života ranijih godina upozoravali ljekari, uz napomenu da ostavi pušenje, nije ih poslušao.

“Apstinirao sam dva puta po godinu i po dana, ali sam mu se opet vratio. Možda bih uspio u tome da mi supruga nije pušač. To mi je prosto zadovoljstvo. Sad mi je kasno da prestanem. Pluća mi se ne bi oporavila od toga koliko sam dosad popušio. Znate onaj vic: pitaju čovjeka pije li još, a on kaže: ‘Toliko sam popio da, kad bih sad do kraja života počeo piti samo vodu, ne bih uspeo napraviti bevandu’”, našalio se Dragojević prije nekoliko godina.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!