Nebojša Medojević podnio ostavku na poslaničku funkciju: “Cilj Vlade je uništenje DF-a, njom vladaju tajni centri moći”

On je rekao da su oni koji su osnovali Vladu to učinili u dogovoru sa Milom Đukanovićem. Istakao je da Vladin prioritet nije zadovoljenje tranzicione pravde, te da “Vlada ništa nije obećala i ispunila je to obećanje”. Istakao je da Vlada ignoriše parlament i da je očigledno da premijer Zdravko Krivokapić želi da sam sa ministrima donosi odluke

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, podnio je ostavku na poslaničku funkciju.

Medojević je kazao da je bio u pravu kada je prije pola godine rekao da je nova Vlada opasni eksperiment koji će uvesti državu u krizu i da ne odražava političku volju građana.

“Pokazala je da nije Vlada reformi ni diskontinuiteta. Ako za šest mjeseci nisu pokazali rezultate, neće ih ni pokazati. Cilj Vlade je uništenje DF-a… Vladom vladaju tajni centri moći”, kazao je Medojević na konferenciji za medije povodom šest mjeseci rada Vlade.

On je rekao da su oni koji su osnovali Vladu to učinili u dogovoru sa Milom Đukanovićem.

Istakao je da Vladin prioritet nije zadovoljenje tranzicione pravde, te da “Vlada ništa nije obećala i ispunila je to obećanje”.

Istakao je da Vlada ignoriše parlament i da je očigledno da premijer Zdravko Krivokapić želi da sam sa ministrima donosi odluke.

Medojević je rekao da je ministar finansija Milojko Spajić za četiri mjeseca isplatio 633 miliona eura, pišu Vijesti.

“Izgubili smo 9.000 radnih mjesta otkad je ova Vlada”.

On je kazao da se šest mjeseci troši novac bez kontrole, te da je predloženi budžet netacan i već probijen, a od poslanika se očekuje da glasaju za njega.

Istakao je da, dok je Zoran Lazović u policiji, pa makar bio i portir, “upravlja policijskom i parapolicijskom strukturom i polaže račune braći Đukanović”.

Medojević je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da nema informaciju da su druga dva lidera DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević imali dogovor sa mitropolitom Joanikijem oko budžeta, da se glasa za budžet pod uslovom da bude rekonstrukcije Vlade.

Medojević je rekao da će povući svoje amandmane na budžet, te da je podnio ostavku na poslaničku funkciju.

Kazao je da su javne finansije postale tajne i da je privremeno finansiranje uvedeno protivustavno i protivzakonito.

“U svakoj normalnoj zemlji, ministar finansija bi podnio ostavku i krivično odgovarao. Jedina procedura je bila da Vlada predloži predlog budžeta bilo kakav Skupštini, i onda da kaže da misli da taj zakon ne treba izglasati jer je to zakon DPS-a. Skupština bi odbacila taj predlog budžeta i onda bi donijela odluku o privremenom finansiranju, dala rok Vladi, ovlastila ministra finansija ali ga uz trošenje obavezala da jedanput mjesečno nadležnom skupštinskom odboru podnosi izvještaje o trošenju para”, kazao je Medojević.

On je istakao da se ovdje to nije desilo i da se ušlo u tajno finansiranje i haos u javnim finansijama.

“Niko ne zna kome Spajić plaća. On je za prva četiri mjeseca platio 633 miliona iz budžeta. Ovdje padaju u vodu sve priče da neusvajanjem budžeta ovih dana u parlamentu, mi sprečavamo neki ekonomski razvoj i plaćanja budžeta”, istakao je Medojević.

Predsjednik PzP-a je kazao da je nezakonito potrošeno 633 miliona eura i da budžet nije neophodno izglasati u parlamentu da bi se platile premije poljoprivrednicima, nabavili ljekovi i izvršile javne nabavke.

Istakao je da Vlada nije napravila nijedan od rezova koji su bili neophodni, navodeći da nije smanjila trošenje u državnoj administraciji, niti smanjila broj zaposlenih koji su “paraziti DPS-a”.

“Samo smo se dodatno zadužili na staru privrednu strukturu…Uvoz je smanjen za 11 odsto”, kazao je Medojević.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!