Džo Bajden udario po Putinu: “On je ubica, platiće cijenu, vidjećete uskoro”

Što se tiče kampanje dezinformacija tokom američkih predsjedničkih izbora 2020, Bajden je rekao da je upozorio Putina na potencijalni odgovor SAD tokom poziva u januaru. “Platiće cenu. Imali smo dug razgovor… konverzacija je počela, rekao sam mu: “Znam te i ti znaš mene. Ako ustanovim da se ovo dogodilo, budi spreman”, kazao je Bajden

Nakon što je američka obavještajna zajednica objavila novi izvještaj da se ruska vlada uplitala u izbore 2020. sa ciljem da “ocrni” sada već izabranog američkog predsjednika Džozefa Bajdena a podrži bivšeg Donalda Trampa, prvi čovjek SAD rekao je da smatra da je ruski predsjednik Vladimir Putin “ubica”.

Obavještajne agencije su istakle da ruski ciljevi nisu bili ograničeni samo da nanesu štetu Bajdenovoj kandidaturi i pomognu Trampov reizbor, već je Moskva takođe željela da potkopa “povjerenje javnosti u izborni proces i uveća društveno-političke u Sjedinjenim Američkim Državama”.

Na pitanje voditelja Džordža Stefanopulosa “ABC njuza” da li vjeruje da je Putin “ubica”, Bajden je kratko odgovorio:

“Da”.

Bajden je danas izjavio da će Putin snositi posljedice zbog napora Rusije da potpomogne Trampov reizbor, prenio je “Indipendent”.

“Platiće cijenu”, rekao je on.

A na pitanje koje će to posljedice Putin snositi, Bajden je odgovorio:

“Vidjećete uskoro”.

Bajden se u intervjuu prisjetio sastanka s Putinom, tokom kojeg mu je rekao da on “nema dušu”.

“Nisam bio pametan”, rekao je sad. “On se okrenuo, pogledao me i rekao: “Razumijemo jedan drugog”, rekao je Bajden.

Što se tiče kampanje dezinformacija tokom američkih predsjedničkih izbora 2020, Bajden je rekao da je upozorio Putina na potencijalni odgovor SAD tokom poziva u januaru.

“Platiće cenu. Imali smo dug razgovor… konverzacija je počela, rekao sam mu: “Znam te i ti znaš mene. Ako ustanovim da se ovo dogodilo, budi spreman”, kazao je Bajden, prenosi “Blic”.

Stefanopulosovo pitanje o “ubici”, ukazuje “Indipendent”, dolazi nakon što je voditelj Foks njuza Bil O’Rajli upitao tadašnjeg predsjednika Donalda Trampa 2017. o Putinu, za kojeg je ovaj rekao da ga poštuje.

“Ali on je ubica”, odvratio je voditelj.

“Ima mnogo ubica. Zar vi mislite da je naša zemlja toliko nevina”, upitao je Tramp.

Bajden se u intervjuu za ABC njuz osvrnuo i na slučaj ubistva Džamala Kašogija 2018, za koje američke vlasti smatraju odgovornim saudijskog prijestolonasljednika Mohameda bin Salmana. On je rekao da je “razjasnio” Saudijskoj Arabiji da će se “stvari promijeniti” nakon izvještaja američkih vlasti.

“Držali smo odgovornima sve ljude u toj organizaciji, ali ne krunskog princa, jer nismo nikad koliko sam ja svestan, kad imamo savez sa nekom zemljom, išli na aktuelnog šefa države i kaznili tu osobu i prognali je”, rekao je Bajden, prenio je “Indipendent”.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!