Danilo Ikodinović poručio Vućiću: Gamad da mi priča o zastavi! Mrš!

U objavi koju je upotpunio fotografijama, istakao je licemjerje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, navodeći da je srpsku zastavu slavio i u vrijeme devedesetih i dvijehiljaditih, dok je Vučić još pozivao na ubijanje muslimana sa skupštinske govornice

Danilo Ikodinović, proslavljeni vaterpolista, a sada član Narodne stranke, oglasio se na Twitteru povodom novog praznika, Dana srpskog jedinstva, slobode i pravde. U objavi koju je upotpunio fotografijama, istakao je licemjerje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, navodeći da je srpsku zastavu slavio i u vrijeme devedesetih i dvijehiljaditih, dok je Vučić još pozivao na ubijanje muslimana sa skupštinske govornice.

„Dok je AV sa govornice Skupštine ubijao 100 Muslimana za jednog Srbina, nosio gajbe piva Šešelju i Tomi, ‘99 se useljavao u stan koju mu je dala država dok je trajalo bombardovanje Srbije, moji drugari i ja smo ponosno voljeli i nosili zastavu. Gamad da mi priča o zastavi! Mrš“, napisao je Ikodinović na Twitteru.

Podijelio je i svoje sportske fotografije sa terena, na kojima se vidi da se veseli držeći srpsku zastavu, prenosi Nova.rs.

U Srbiji i Republici Srpskoj danas se, drugu godinu zaredom, obilježava Dan srpskog jedinstva, slobode i pravde. Građani ovaj novi državni praznik provode radno. Državne zastave, s druge strane, vidimo na svim javnim institucijama i preduzećima, a zbog najavljenih proslava dobar dio Beograda ponovo će biti blokiran kasnije tokom dana.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave je praznik koji se simbolično proslavlja na dan kada se obilježava Proboj solunskog fronta. Ideja o uspostavljanju zajedničkog praznika Srbije i Republike Srpske iznijeta je u javnost nakon sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić sa rukovodstvom Republike Srpske u avgustu 2020. godine, da bi mjesec dana kasnije ona i ozvaničena.

To bi trebalo da znači da će državni organi držati istaknutu državnu zastavu, a isto će učiniti i pokrajinski i lokalni organi, kao i javne službe (škole, bolnice, javna preduzeća…), koji su inače dužni da svakodnevno ističu narodnu zastavu.

Više javnih funkcionera pozvalo je građane da i oni na svojim terasama i prozorima okače srpske zastave. Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković pozvao je “naše” građane, gdje god da oni žive, da 15. septembra istaknu zastavu Srbije. On je čak rekao da kada to učine, uslikaju zastave ili snime i okače na društvene mreže i “ponose se time”.

Foto: Danilo Ikodinović (Twitter)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!