Ervin Ibrahimović jedini kandidat za predsjednika Bošnjačke stranke, Suljo Mustafić odustao

Svih jedanaest opštinskih odbora partije su predložili Ibrahimovića za predsjednika, dok su dva opštinska odbora, pored Ibrahimovića, predložila i Mustafića, ali će taj dugogodišnjni funkcioner BS-a, prema saznanjima Dana, povući kandidaturu. Četvrti Kongres Bošnjačke stranke zakazan je za 13. jun i, po saznanjima Dana, biće održan u Rožajama

Poslanik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović biće jedini kandidat za predsjednika te partije na Kongresu narednog vikenda, s obzirom da će, kako saznaje Dan, drugi predloženi kandidat za tu funkciju i aktuelni politički direktor partije Suljo Mustafić povući kandidaturu.

Svih jedanaest opštinskih odbora partije su predložili Ibrahimovića za predsjednika, dok su dva opštinska odbora, pored Ibrahimovića, predložila i Mustafića, ali će taj dugogodišnjni funkcioner BS-a, prema saznanjima Dana, povući kandidaturu.

Četvrti Kongres Bošnjačke stranke zakazan je za 13. jun i, po saznanjima Dana, biće održan u Rožajama.

Mustafić nije odgovorio na poruke i pozive Dana povodom informacija o povlačenju kandidature.

Portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić juče nije mogao ni da potvrdi ni da demantuje tu informaciju. On je kazao da su u toku intenzivne pripreme za Kongres partije, a da će u sjutra imati sjednicu glavnog odbora na kojoj će utvrditi dokumenta koja će biti usvojena na kongresu, kao i predlog kandidata za predsjednika stranke.

“Ono što sa sigurnošću mogu reći jeste da će kongres biti prilika da pokažemo jedinstvo partije, da ideja Bošnjačke stranke iz dana u dan jača i da će BS zasigurno biti aktivni sudionik svih budućih političkih procesau državi”, rekao je Omeragić za Dan.

Osim Mustafića, pojedini odbori su za novog lidera stranke predlagali i bivše ministre Osmana Nurkovića i Kemala Purišića, prenosi portal Luča.

Po izbornim pravilima, Glavni odbor, kome su proslijeđene ove nominacije, utvrđuje konačnu listu kandidata.

Foto: Bošnjačka stranka

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!