Stokholm: Armin Halilović iz BiH odbranio doktorat na prestižnom Kraljevskom tehnološkom institutu

Armin je, kako je svom Facebook profilu objavio dr Edhem Čustović, naučnik iz BiH koji živi i radi u Australiji, diplomirao primijenjene nauke (nauke o materijalima) i magistrirao mehaniku čvrstog materijala na istoj instituciji

Armin Halilović iz Bosne i Hercegovine odbranio je doktorat na prestižnom Kraljevskom tehnološkom institutu KTH Royal Institute of Technology u Stokholmu.

Naslov Arminove teze: je “Pristup mehanike loma za proučavanje krtosti vodika u martenzitnim čelicima visoke čvrstoće” (“A Fracture Mechanics Approach to Study Hydrogen Embrittlement in High Strength Martensitic Steels”).

Armin je, kako je svom Facebook profilu objavio dr Edhem Čustović, naučnik iz BiH koji živi i radi u Australiji, diplomirao primijenjene nauke (nauke o materijalima) i magistrirao mehaniku čvrstog materijala na istoj instituciji.

Od osnivanja 1827. godine, KTH Royal Institute of Technology u Stockholmu je izrastao u jedan od vodećih tehničkih i inženjerskih univerziteta u Evropi.

Na slici koju objavljujemo je Armin sa majkom Amrom (Tanković) Halilović, koja je takodje veoma uspješna poslovna žena u Švedskoj. Amra je imala brojne vodeće uloge u nekoliko industrija.

Foto: Privatna arhiva

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!